Антикорупционната комисия (КПКОНПИ) започна проверка за конфликт на интереси след

...
Антикорупционната комисия (КПКОНПИ) започна проверка за конфликт на интереси след
Коментари Харесай

КПКОНПИ проверява горското в Шумен по разследване на "Сега"

Антикорупционната комисия (КПКОНПИ) стартира инспекция за спор на ползи след следствие на " Сега ", от което излиза наяве, че ръководителят на управителния съвет на „ Североизточно държавно дружество “ в Шумен е дал огромен паричен заем на компания, която завоюва търг за продажба на вкусен парцел на териториалното отделение на горското - ловно стопанство " Паламара ".

В имуществената декларация за 2019 г. на Бейзат Яхя е маркирана сумата 162 800 лева, която фирмата " Еколес Венец " ЕООД му дължи на съображение контракт за паричен заем. Това е сдружението, което закупи от " Паламара " имот от 12 дка, върху който са издигнати три солидни здания с обща повърхност 842 кв. м., за едва 83 200 лева без Данък добавена стойност. Решението за осъществяване на търг за продажба на въпросния имот обаче е взето от управителния съвет на СИДП-Шумен, в който член е точно Яхя.

Шефът в горското в Шумен - Яхя, и притежателят на " Еколес Венец "  Бейзат Феим са функционирени на Движение за права и свободи в района. Освен това има редица подозрения, които витаят към търга за продажбата на огромния парцел в с. Венец.  На първо място, оценителят Симеон Бънков, който дефинира първоначална цена на имота от 81 300 лева, е директно обвързван с Бейзат Яхя. И двамата са в управата на сдружението  " Ловно-рибарско сдружение " Паламара ".  В организацията е и синът на Яхя - Илтер Бейзатов Садъков.

Освен това печелившата компания " Еколес Венец " владее въпросния парцел от 5 години преди да го купи на търга през май. През 2015 година тя подписва 10-годишен контракт за наем с ловно стопанство " Паламара " за същия терен със постройките в с. " Венец ".  Дружеството също по този начин неведнъж печели търгове на горското в Шумен за рандеман на дървесина. Любипитно е още, че " Еколес Венец " в началото е записана в жилище в блок на ул. " Кирил и Методий " в с. Венец,  като в същата сграда е записана и компанията на сина на Яхя - " Ил Бе Са " ЕООД.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР