Антикорупционната комисия КПКОНПИ е започнала проверка срещу зам.-главния прокурор Иван

...
Антикорупционната комисия КПКОНПИ е започнала проверка срещу зам.-главния прокурор Иван
Коментари Харесай

КПКОНПИ проверява зам.-главния прокурор Иван Гешев, твърдят граждани

Антикорупционната комисия КПКОНПИ е почнала инспекция против зам.-главния прокурор Иван Гешев, настояват от гражданското съдружие БОЕЦ. Поводът е техен сигнал, подаден след информация на уеб страницата " Фрог Нюз ", че дамата, с която живее Гешев, е обвързвана с главния очевидец по делото " Иванчева " – строителя Александър Ваклин посредством негов бизнес сътрудник.

" Днес бяхме известени публично, че КПКОНПИ са образували инспекция против зам. основният прокурор Иван Гешев по сигнала на БОЕЦ за връзките на неговата брачна половинка със съдружника на Ваклин ", пишат от сдружението на уеб страницата си.

От КПКОНПИ обявиха, че не могат да отговорят дали тази информация е достоверна. Според комисията законът им не разрешава да изнасят информация за инспекции.

Според информацията на " Фрог Нюз " дамата до Гешев – Детелина Ханчева – е съучастник с Ивайло Кърковски, който пък е имал общ бизнес с Ваклин.

" Не чета " Фрог " по хигиенични съображения. Държа да ме цитирате. Не го чета и поради това, че по делото " КТБ ", по което съм прокурор, има ясни изказвания и доказателства за съгласуваност на публицисти и тази медия с подсъдими лица, намиращи се в Белград, респективно подсъдимия Василев. Така че чакам всевъзможни неща, които могат да излязат от този уебсайт и не се удивлявам ", сподели Гешев пред Mediapool преди месец.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР