Антикорупционната комисия КПКОНПИ е обжалвала пред Върховния административен съд решението

...
Антикорупционната комисия КПКОНПИ е обжалвала пред Върховния административен съд решението
Коментари Харесай

Цацаров: Не сме очернили Трайков с делото за конфликт на интереси

Антикорупционната комисия КПКОНПИ е обжалвала пред Върховния административен съд решението на първата инстанция, че би трябвало да плати 99 639 лева на някогашния икономически министър Трайчо Трайков. На толкоз са изчислени с лихвите моралните вреди и пропуснатите изгоди поради воденото против Трайков произвеждане за спор на ползи.

КПКОНПИ заяви за жалбата в петък, както и за част от претекстовете си. Един от тях е, че Трайков не е претърпял " душевни болки и премеждия "  и " очерняне на положителното име "  заради необятното отразяване на случая в общественото пространство. " Комисията е задължена по закон да разгласява своите решения на уеб страницата си  и това се прави във връзка с всички, включително и господин Трайков. В този смисъл нарасналият журналистическият интерес към него не е свързан от публикуването на решението на комисията за спор на интереси на ведомствената интернет страница, а от заеманата висша обществена служба от Трайков тогава - министър на стопанската система, енергетиката и туризма ", твърди комисията.

През 2012 година по сигнал на самия Трайков, комисията одобри, че като министър той е бил в спор на ползи при даването на концесия на  " Каолин ". После обаче това решение бе анулирано от съда. И по този начин стана допустимо Трайков да потърси обезщетение за моралните и материални вреди от дейностите на комисията, която междевременно се вля в мегаоргана КПКОНПИ.

В жалбата на КПКОНПИ против правосъдното решение по делото за вреди се акцентира също, че Трайков е инициирал процеса само ден преди да изтече срокът за търсене на отговорност от комисията.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР