Антикорупционен фонд публикува интервю с Любена Павлова, председател на сдружение

...
Антикорупционен фонд публикува интервю с Любена Павлова, председател на сдружение
Коментари Харесай

БРУТАЛНО ВИДЕО: Бившата му съпруга: Разпознавам Петьо Еврото зад писмото-заплаха срещу Иван Гешев

Антикорупционен фонд разгласява изявление с Любена Павлова, ръководител на съдружие “План Б ” и някогашна брачна половинка на Петьо Петров, именуван “Еврото ”, юрист и някогашен началник на столичното разследване. Тя е и едно от главните лица в следствието за “Осемте джуджета ”, която АКФ разгласява в няколко елементи преди три години.

Нейната мотивация да приказва, три години по-късно, е тъй като се усеща непосредствено застрашена от човек с голямо въздействие в правосъдната система и с помощници на най-високо равнище в нея.

Най-важните акценти:

“Просто обстановката ми се коства злокобна ”. Бившата брачна половинка на Петьо Петров, разпознава неговия почерк в писмото с метафори, което основният прокурор Иван Гешев разгласи, че е получил с ултиматум за неговата оставка.

“Като няма доказателства, ще си донесем ”. Павлова с директни подозрения по отношение на откритите доказателства в къщите на две лица – Тони Иванов и Делян Георгиев, оповестения от прокуратурата опит за скрит план за промяна на основния прокурор. Единият от тях, Тони Иванов, е неин персонален другар.

“Явно са им дребни заплатите ”. Откъде идва силата на някогашния следовател Петьо Петров и по какъв начин работи схемата на “Осемте джуджета ” в правосъдната система. Пари, жилища и коли в помощ на нуждаещи се магистрати.

Кои са главните помощници на схемата “Осемте джуджета ” в прокуратурата? Павлова показва заместник-главния прокурор Борислав Сарафов и заместник-апелативния прокурор на София Емилия Русинова. Те са идвали в ресторанта по няколко пъти в седмицата и “не поради хубавата храна ”

“Не постоянно е ставало въпрос единствено за пари ”. „ Осемте джуджета “ като система за кариерно израстване в прокуратурата.

“Записи от персонално естество, доказателства за корупция ”. Има ли списък от записи и компромати в правосъдната система и кой ги държи за въздействие и зависимости?

Идвал ли е основният прокурор Иван Гешев? Отговорът на Павлова е изрично “не ”.

Източник: narod.bg 

Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР