Антигенните тестове са добър заместител на PCR тестовете и ще

...
Антигенните тестове са добър заместител на PCR тестовете и ще
Коментари Харесай

Д-р Симидчиев предупреди: Оцветяването в зелено и жълто на храчката е симптом на...

Антигенните проби са добър сурогат на PCR тестванията и ще ни оказват помощ да управляваме пандемията. Това съобщи пред Нова телевизия пулмологът доктор Александър Симидчиев.

Той сподели, че антигенните проби са малко по-малко чувствителни от PCR тестванията, само че това е пренебрежимо малко. Лекарят акцентира на обстоятелството, че процентът на позитивни PCR проби се повишава до равнище (над 44% за вчерашния ден), което демонстрира, че тестванията са незадоволителни и действително заболелите за 16 ноември не са 3500, а 7000, съгласно доктор Симидчиев.

В последна сметка експертът заключи – всеобщо тестване и карантина за позитивните. Много малко евентуално е да преболедуваш още веднъж, само че е по-добре да имаме обединен стандарт – всички да носят маски, да пазят обществена отдалеченост.



За мен е доста малко евентуално да боледуваш за повторно, акцентира Симидчиев. Може да имаш пневмония без кашлица, уточни още лекарят. Повечето от хората без кашлица, само че с пневмония, са с вирусна пневмония. Оцветяването в зелено и жълто на храчката подсказва развиване на бактериална пневмония.

Ако е вирусна пневмония, чакаме да мине и направляваме нивото на кислорода в кръвта – в случай че е по-ниско, в болница, изясни лекарят. При над 95% сатурация няма потребност от терзание – оставаш у дома.

Д-р Симидчиев сподели и, че в случай че има признаци на COVID-19 дълго време, откакто си се изчистил от вируса, би трябвало да правиш напълно леки физически извършения. Най-добре е да се консултираме със експерти какво да вършим, посочи той.

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР