Антъни Джошуа вероятно ще избере мач с Кубрат Пулев, ако

...
Антъни Джошуа вероятно ще избере мач с Кубрат Пулев, ако
Коментари Харесай

Джошуа се насочва към мач с Пулев, ако си върне титлите

Антъни Джошуа евентуално ще избере мач с Кубрат Пулев, в случай че си върне международните трофеи по бокс в тежка категория на реванша с Анди Руис-младши на 7 декември в Саудитска Арабия. Поне това загатна промоутърът на британеца Еди Хърн. Според него спечелилият от реванша сигурно ще би трябвало да оваканти една от трите съществени трофеи, които ще държи, защото ще има двама наложителни кандидати, които желаят мач - Пулев за пояса на интернационалната боксова федерация (IBF) и Александър Усик за този на международната боксова организация (WBO). Хърн намекна, че Усик, който също е негов клиент, може да получи мач за вакантна купа на WBO.

" Някой пояс ще стане незает. И IBF, и WBO ще наредят да има отбрани на купите им, тъй че, в случай че не бъде направена някаква договорка с някого, ще би трябвало да бъде освободен единият пояс ", сподели Хърн. Той допълни, че Усик може да се бие за вакантната купа против Дерек Чисора следващата година: " Това е мач, който може да създадем, евентуално за купата на WBO през идната година ".

За сходен сюжет загатна и някогашният международен първенец в тежка и в полутежка категория Дейвид Хей. Британецът сега е управител на Чисора и съобщи, че ще изиска от WBO мач сред клиента му и Усик вероятно за вакантната купа.

" WBO има конгрес в Токио, където ще лобирам за това. WBO желае вълнуващи мачове и ще има смисъл да одобрят среща сред Усик и Чисора. Предчувствието ми споделя, че тъкмо тази купа ще стане вакантна, тъй като Усик е комплициран противник. Вярвам, че Джошуа ще избере да срещне Пулев, вместо да тръгне по посока Усик. "

Международната боксова федерация (IBF) няколко пъти удостовери, че Пулев би трябвало да получи мач за международната купа най-късно до 31 май 2020 година Именно това изискване бе сложено, с цел да бъде утвърден реваншът сред Руис и Джошуа. Въпреки че Хърн твърди, че IBF и WBO ще изискат разнообразни мачове по едно и също време, преди няколко месеца президентът на IBF Дарил Пийпълс разгласи, че четирите международни федерации - IBF, WBO, WBA и WBC, желаят да има безспорен международен първенец и ще създадат всичко допустимо да не разделят купите си, в случай че това не нарушава правилника. Все още не е ясно и кого ще избере Анди Руис, в случай че въпреки всичко победи Джошуа и в реванша.

Преди да мисли за мача си за международната купа, Пулев би трябвало да победи противника си в събота Райдел Букър. Двамата се срещат във Фресно, Калифорния, а срещата ще стартира по-рано от предстоящото - към 5,00 ч. в неделя българско време.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР