Ансамбълът за жени, Боряна Калейн и Катрин Тасева ще участват

...
Ансамбълът за жени, Боряна Калейн и Катрин Тасева ще участват
Коментари Харесай

Ансамбълът, Боряна Калейн и Катрин Тасева ще участват на Световната купа в Баку

Ансамбълът за дами, Боряна Калейн и Катрин Тасева ще вземат участие на Световната купа по художествена гимнастика в Баку, която ще се организира от 7 до 9 май.

Националният отбор в състав Симона Дянкова, Мадлен Радуканова, Лаура Траатс, Стефани Кирякова и Ерика Зафирова завоюва премията за тим номер 1 на месец март в традционната анкета на спортните редакции със 17 гласа, Боряна

Калейн е състезател на месеца за втори следващ път с 13 гласа, а наставникът на ансамбъла Весела Димитрова е треньор номер 1 на март с 12 гласа.

Признанията са след Световната купа по художествена гимнастика в София, на която девойките от ансамбъла завоюваха три златни медала, а Боряна Калейн стана първа на финалите на обръч, бухалки и лента, втора в многобоя и трета на топка.

"Благодаря на всички за оказаната чест. Искам да пожелая на спортистите доста здраве и триумф на олимпийските игри. Засега ще пътува твърдо за Баку, само че това зависи и от здравето на девойките. Надявам се да се показват добре, упражняват доста добре и аз съм удовлетворена. Въпреки че в София се показаха ужасно аз имам вяра, че могат още доста ", съобщи Весела Димитрова.

"Има леки промени в съчетанията, само че в този момент работим най-вече върху прецизността на осъществяване. Ние сме доста амбициозни и се целим в най-големия връх. По-трудно е от позицията на любимец, само че те в последните години се построиха като спортисти и са подготвени за олимпийския връх ", добави тя.

"Спортът е тежък, Лаура Траатс и Мадлен Радуканова се възвръщат. Опитваме се да ги съхраним до олимпиадата. от няколко дни към този момент упражняват на цялостни обороти ", сподели още Димитрова.

"Много сме щастливи, че в София имахме опция да се явим на съревнование и се надяваме на всяко последващо да сме по-добри ", съобщи капитанката на отбора Симона Дянкова.

"Благодаря за признанието за втори следващ месец. Това е премия освен за мен и тима, само че и за цялата българска художествена гимнастика. Надявам се това да е единствено началото ", сподели Боряна Калейн.

"Боряна ще взе участие на Световната купа в Баку дружно с Катрин Тасева. тя имаше травма, само че към този момент е по-добре. Подготовката върви обикновено. Има основни промени в композицията й с топка, а на другите съчетания има единствено леки корекции ", сподели персоналната треньорка на грацията Марияна Памукова.

"Моята цел е да печеля златен орден от олимпиадата и да запиша името си в историята на българската художествена гимнастика. Надявам се да го реализира. Вече съм доста по-добре след травмата. Не може без контузии, ние сме професионални спортисти ", добави Калейн.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР