Ансамбълът ни по художествена гимнастика отпада за Световната купа в

...
Ансамбълът ни по художествена гимнастика отпада за Световната купа в
Коментари Харесай

Илиана Раева разкри за сериозен проблем в ансамбъла ни

Ансамбълът ни по художествена гимнастика отпада за Световната купа в Атина. Дебютът на новия състав се отсрочва, а решението е на старши треньора Весела Димитрова. Причината е, че отборът ни не е навлязъл в нужната форма, с цел да пътува за Гърция в края на март. Турнирът е от 18 до 20 март.

Освен това има контузени и заболели състезателки, което попречва естествения подготвителен развой на тима.

Новината за отпадането от Световната купа в Атина заяви президентът на родната федерация Илиана Раева след извършеното контролно съревнование в сряда на самостоятелното при дамите в София.

" С ансамбъла се работи доста, само че Весела на този стадий не желае да ги демонстрира, тъй като още не са във форма. Две от главните състезателки счупиха крайник - първо Елена Георгиева, по-късно и Камелия Петрова ", описа Раева за огромния проблем.

Все още не е ясно по кое време ще бъде първото публично съревнование за ансамбъла. Има възможност това да е Гран при на Марбея (Испания) от 25 до 27 март. Пред родна аудитория те ще излязат на Световната купа в София, която е от 8 до 10 април.

„ След като влязоха част от запасите, сега имаме две доста заболели в „ Спорт палас “ във Варна, молим се да не пламне целият отбор. Непрекъснато влизат запаси, които към момента не могат да се приспособяват към композициите, които са доста комплицирани ", сподели още Раева.

" Няма да пътуваме в Атина на Световната купа. Весела е безапелационна, че до момента в който не се изчистят двете композиции, няма да вървим на никое място, тъй че може би първото ни присъединяване ще е в Марбея “, добави тя.

По предложение на треньора Весела Димитрова към ансамбъла се включи и София Иванова, която до този миг се приготвяше в самостоятелното направление.

„ Аз персонално доста скърбя, тъй като София вървеше извънредно мощна като индивидуалистка, доста ексцентрична, доста зрелищна, с доста сложни съчетания “, сподели още Раева.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР