Ансамбълът на Русия грабна титлата в многобоя на световното първенство

...
Ансамбълът на Русия грабна титлата в многобоя на световното първенство
Коментари Харесай

Отново с грешка ансамбълът на Русия стана световен шампион

Ансамбълът на Русия сграбчи купата в многобоя на международното състезание по художествена гимнастика, което се организира в японския град Китакюшу. Възпитаничките на Ирина Винер, които останаха втори на олимпийските игри след отбора на България, събраха от двете си осъществявания общ брой от  88.350 точки.

Анастасия Близнюк и нейните съотборнички позволиха груба неточност в осъществяването си с обръчи и бухалки, откакто един от уредите се озова на килима, само че въпреки всичко получиха най-високата оценка от 42,100 точки за смесеното комбиниране.

В осъществяването с пет  топки рускините бяха по-убедителни и бяха оценени от съдиите с 46,250 точки.

След олимпийските игри в Русия бяха извънредно възмутени по какъв начин израелката Линой Ашрам е съумяла да стане шампионка, откакто позволи неточност при едно от изиграванията си. 

Сребърните медали завоюва тимът на Италия, който имаше леки грешки в изиграванията си, само че не и груби неточности. " Пеперудите " бяха оценени с 41,650 за смесената си комбинация след подадена контестация поради първичната оценка от 41,250. Съчетанието им с пет топки бе оценено с 44,350 точки. За него също бе подадена контестация, само че този път тя не беше почетена. 

Третото място в многобоя на Световното зае отборът на Беларус, който събра общ общ брой от 85,400 точки. 44,900 бе оценката на беларускините за пет топки, а 40,500 точки получиха за осъществяването си на обръчи и бухалки. 

Ансамбълът на България, който извоюва олимпийската купа в Токио през август, се отхвърли от присъединяване в конкуренцията откакто Лаура Траатс получи сериозна травма. 

" Тази победа е еликсир за душата. Нас доста ни  подлагаха на критика след олимпиадата. Всички водачи в този момент изчезнаха някъде - и тимовете на България, и на Израел. Днес нашите девойки се показаха ослепително ", съобщи президентът на съветската федерация Ирина Винер-Усманова след края на многобоя.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР