Ансамбъл ARTE ще изнесе концерт тази вечер от 19.00 часа

...
Ансамбъл ARTE ще изнесе концерт тази вечер от 19.00 часа
Коментари Харесай

Дебют за ансамбъл ARTE на столична сцена тази вечер

Ансамбъл ARTE ще изнесе концерт довечера от 19.00 часа в Камерна зала " България " - дебютът им на софийска сцена. В програмата са два струнни квартета - този в до минор № 4, оп.18 от Лудвиг ван Бетовен и различен във фа мажор от Морис Равел.

Освен като квартет, ще ги чуем и като квинтет с Кларинетен квинтет в ла мажор KV 581 от Волфганг Амадеус Моцарт. Специален посетител ще бъде именитият български кларинетист Борислав Йоцов, който познаваме от многочислените му осъществявания и записи на творби за кларинет и пиано, както и за кларинет и оркестър, доста от които премиерни за България.
     
Цигуларката Кристина Хинова , една от музикантките в настоящия състав на ARTE, описа пред Радио София, че една от необикновените хрумвания на концерта е да се сменят изпълнителите на цигулка по време на концерта, като чака това да бъде нещо ново и забавно за публиката.

Ансамбъл ARTE е образуван през 2010 година в Международния Институт по Камерна музика “Reina Sofia ” (Мадрид), под управлението на проф. Гюнтер Пихлер (от небезизвестния Alban Berg Quartet). Съставът получава редица награди в влиятелни интернационалните състезания, измежду които са „ Paper de Musica-Capellades “ (Барселона, 2013) и „ Надежди, Таланти, Майстори “ (Добрич/Албена, 2012). Концертират в Италия, Испания, Швейцария, Австрия и Германия и имат записи за " спанското национално радио и Българската национална телевизия.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР