Анкета показва, че за първа година повечето от половината новозавършили

...
Анкета показва, че за първа година повечето от половината новозавършили
Коментари Харесай

За първи път: Повече от половината новозавършили лекари искат да останат в България

Анкета демонстрира, че за първа година множеството от половината новозавършили лекари желаят да останат у нас. Тенденцията се обръща за първи път от 10 години насам.
Прочетете още
„ Последните 2-3 години съотношението на тези, които желаят да заминат за чужбина, и на тези, които искат да останат в страната - е 50 на 50. Тази година има много внезапен скок на искащите медици, приключили у нас, да останат в България ”, изясни съставилият анкетата д-р Милко Пенев. 

Причината за смяна на наклонността може да е пандемията. „ Защото огромна част от студентите по медицина влязохме в лечебните заведения. Имаха опция да практикуват, свикнаха със системата. Видяха нейните дефекти и преимущества. И това се отрази на крайните решения на сътрудниците ”, разяснява още доктор Пенев за Нова. 

„ БЛС поставя старания да задържи младите лекари и да направи привлекателна специалността в България. Разбира се, това е дълъг развой. Не може да стане внезапно и внезапно. Но по време на пандемията застанаха до нас опитните лекари и видяха, че и в България може да се прави медицина ”, изясни проф. доктор Милена Станева, член на УС на БЛС.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР