Анкара. Турция следи отблизо военната мобилизация на американските войски в

...
Анкара. Турция следи отблизо военната мобилизация на американските войски в
Коментари Харесай

Hurriyet: Турция следи отблизо действията на американските войски в Александруполис

Анкара. Турция следи от близко военната готовност на американските войски в гръцкото пристанище Александруполис, само че не става дума за разполагане, оповестява вестник Hurriyet , като се базира на информация от Министерството на защитата в Анкара.

Събеседниците на изданието твърдят, че Съединени американски щати изпращат единици техника в границите на интервенция Atlantic Resolve, и допълват, че това са стратегически трансферни и логистични действия, които се правят от 2014 година насам.

„ Дейностите, които се правиха над Балтийско море, неотдавна бяха осъществени през Дедеагач (Александруполис). Това са общоприети действия, които включват ротация на личните логистични и бойни детайли на Съединени американски щати към Европа, с цел да допринесат за европейската сигурност, като ги образоват за избран интервал от време и по-късно ги връщат назад “, разясняват източниците.

В този подтекст няма скупчване на сили, допълват източниците.

Същите източници дадоха отговор на въпроса по отношение на поръчката на Турция за F-16 от Съединени американски щати: „ Предадохме нашата поръчка F-16 на Съединени американски щати. Тя е в развой на оценка. Ще забележим дружно по какъв начин ще се развие този въпрос, когато бъде предаден на Конгреса “, споделиха те.

15 самолета F-15E, принадлежащи на Военновъздушни сили на Съединени американски щати, дойдоха в авиобаза в Гърция в поддръжка на многонационално подготвително събитие в навечерието на подписването на обновения нов протокол от Споразумението за съдействие в региона на защитата (MDCA) сред Атина и Вашингтон.

Самолетът ще поддържа интервенцията Castle Forge, която ще се организира в границите на военното съдействие в Черноморския район. Учението Castle Forge има за цел повишение на оперативната съгласуемост със съдружниците от НАТО във връзка със тактиката за групова защита на Съединени американски щати в Черноморския район и възстановяване на способността на взаимните сили да реагират гъвкаво по време на рецесия, се споделя в изказване на гръцките военновъздушни сили.

Превод и редакция: Тереза Герова
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР