Аnimal.hope. Над 7400 човека са подкрепили петиция, в която се настоява

...
Аnimal.hope.
Над 7400 човека са подкрепили петиция, в която се настоява
Коментари Харесай

Хиляди искат затвор за чудовището, което запали приюта за кучета край Варна

Аnimal.hope. Над 7400 индивида са подкрепили петиция, в която се упорства за ефикасна присъда на чудовището, което възпламени приемния дом на Анимал Хоуп Варна!

Както Varna24.bg заяви, в пожара изгоряха две кучета, а други две  пострадаха доста тежко. 

Ето и текста на петицията:

На 21.02.2018 беше разпален един от приемните домове, където ние от Анимал Хоуп Варна настанявахме част от избавените кученца до тяхното осиновяване. В пожара починаха две кучета в ужасни страдания, а две други са напълно обгорени и едвам са оживели. Възстановяването им ще е дълго, мъчно и мъчително, а също по този начин и скъпо.

Деянието е сигурно съзнателно, има записи от камери, на които се виждат участниците в това незаконно и кошмарно дело... Събрани са улики и доказателства. 

Заподозреният е добре прочут на полицията от голям брой предходни тъжби от нас и други пострадали наоколо  - за закани, обири, набези с секира, побой над наша доброволка...

Разследването се бави... чудовището се усеща безнаказано и вилнее.
След палежа е бил арестуван и освободен с подписка до привършване на следващото следствие... неразбираемо какъв брой време...
Ние знаем, че в България " следствието " на такива случаи нормално в никакъв случай не завършва и не доближава до никакъв съответен резултат.

Ето какво планува Наказателният кодекс за такова безчинство:

" Чл. 325б. (Нов - Дъждовни води, бр. 33 от 2011 година, в действие от 27.07.2011 г.) (1) Който, като прояви свирепост към гръбначно животно, му аргументи незаконно гибел, тежко или трайно увреждане, се санкционира с отнемане от независимост до три години и с санкция от хиляда до пет хиляди лв..
(2) Наказанието е от една до три години и санкция от две хиляди до пет хиляди лв., когато действието по алинея 1 е осъществено:
1. от лице, което реализира активност или специалност, обвързвана с развъждане на животни или полагане на грижи за тях;
2. по метод или със средства, рискови за живота на хора или животни, по изключително непосилен метод за животното или с особена жестокост;
3. на обществено място или в наличието на малолетно или малолетно лице;
4. наново. "

Нека заявим, че желаеме всички досегашни тъжби да доведат до съответни присъди, а за последното " мъжество " на този комплексиран субект да настояваме за ефикасна и обективна присъда!!!

Нека не рискуваме той да остане на независимост, с цел да не пострадат още почтени жертви!
 
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР