Ани Вангелова преодоля квалификациите на сингъл и се класира за

...
Ани Вангелова преодоля квалификациите на сингъл и се класира за
Коментари Харесай

ОБЗОР: Ани Вангелова с победи на сингъл и на двойки

Ани Вангелова преодоля квалификациите на сингъл и се класира за четвъртфиналите на двойки на шампионата по тенис на клей в Пунта Кана (Доминиканска република) с награден фонд 25 хиляди $.

Българката, която беше сложена под номер 1 в схемата на пресявките, победи в спор за място в главната скица Хана Гамраси (Канада) с 6:4, 6:0 за 1:52 часа. Следващата й съперничка ще бъде номер 6 Мартина Капуро Таборда (Аржентина).

На двойки Вангелова и Лурдес Аяла (Аржентина) надвиха над канадките Хана Гамраси и Лав-Стар Алексис (Канада) с 6:1, 6:1 за тъкмо час на корта.

В шампионата ще взе участие още една българка Гергана Топалова, която е поставената под номер 3 в схемата и в първия кръг ще срещне квалификантката Лусия Де Санта Ана от Уругвай.

Третата ракета на България в женския тенис Изабелла Шиникова позволи проваляне в първия кръг на шампионата на клей в Амстелвеен (Нидерландия) с награден фонд 60 хиляди $.

Шиникова отстъпи пред третата поставената в схемата Бренда Фрухвиртова (Чехия) с 6:7(2), 6:3, 4:6 за близо два часа на корта.

В третия сет българката позволи пробив в седмия гейм, което се оказа решаващо за крайния излаз на мача.

Шиникова и партньорката й Инди Де Вром (Нидерландия) не престават на четвъртфиналите на двойки, където на следващия ден ще играят против Алана Парнаби от Австралия и Алис Роб от Франция.

Междувременно, Джулия Терзийска отпадна в първия кръг на сингъл на шампионата по тенис на клей за дами в италианската столица Рим с награден фонд 60 хиляди $.

Българката, която мина през квалификациите, загуби от участващата с " уайлд кард " италианка Дилета Черубини с 2:6, 6:0, 2:6 за 2:04 часа.

Родното присъединяване в конкуренцията продължава, откакто Диа Евтимова и Марин Парто (Франция) доближиха до четвъртфиналите на двойки.
Източник: novsport.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР