Английският вицешампион Арсенал следи звездата на Нотингам Форест Морган Гибс-Уайт

...
Английският вицешампион Арсенал следи звездата на Нотингам Форест Морган Гибс-Уайт
Коментари Харесай

Арсенал си хареса звездата на Нотингам Форест за лятото

Английският вицешампион Арсенал следи звездата на Нотингам Форест Морган Гибс-Уайт и може да се опита да го притегли през лятото, твърди Daily Star. По-рано през седмицата на Нотингам бха отнети четири точки от актива им във Висшата лига, откакто беше открито, че е нарушил разпоредбите за финансова резистентност. Така от клуба ще се наложи да се разделят с част от своите играчи след края на сезона, с цел да може тимът на Нуно Еспирито Санто да балансира финансите си.

Гибс-Уайт, който беше закупен за рекордните за клуба 42.5 милиона паунда от Уулвърхемптън през 2022-а година, е главен състезател за Нотингам и със мощните си изяви е привлякъл интереса на „ топчиите “. В момента Микел Артета разполага с много варианти в средата на терена, само че се чака да потърси смяна, когато трансферният прозорец отвори още веднъж. Емил Смит-Роу, който се трансформира в периферна фигура на „ Емиратс “, евентуално ще напусне клуба и ще би трябвало да му бъде открит заместител.

Именно универсалният Гибс-Уайт е определян като съществена цел за Артета. 24-годишният атакуващ полузащитник има 28 мача във Висшата лига до момента през този сезон, в които е отбелязал три гола и е направил пет асистенции. Той оправда сериозната сума, която беше платена за него преди две години и е високо скъп измежду почитателите на тима.

Нотингам обаче е заплашен от изпадане, като сега е в рисковата зона, на 18-а позиция, само че единствено с точка закъснение от първия над чертата Лутън Таун. Арсенал пък е на върха в таблицата поради по-добрата си голова разлика от Ливърпул, до момента в който Манчестър Сити е с една точка по-назад на третото място.

Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР