Английският Уест Хам привлече десния защитник Владимир Коуфал от Славия

...
Английският Уест Хам привлече десния защитник Владимир Коуфал от Славия
Коментари Харесай

Уест Хам обяви трансфера на защитник от Славия

Английският Уест Хам притегли десния бранител Владимир Коуфал от Славия (Прага) с контракт за три години и алтернатива за нови две, оповестиха “чуковете” на страницата си в интернет.

Трансферът беше на процедура явен от повече от седмица, откакто даже и старши треньорът на Славия (Прага) Индришек Тръпишовски го удостовери два пъти към мача с Мидтиланд (Дания) в Шампионската лига. Финансови елементи по договорката не се оповестяват, само че съгласно медиите на Острова, са платени 5 милиона паунда за 28-годишния бранител.

Коуфал дойде в Славия от Слован (Либерец) през 2018 година, а за това време изигра общо 88 мача във всички шампионати, като завоюва две трофеи и две купи на страната.
 " Владимир е футболист, който ние желаеме да вземем от много време. Той има доста и разнородни качества. Вярваме, че ще се приспособява оптимално бързо към условията на Висшата лига на Англия, се споделя в изказване на мениджъра на Уест Хам Дейвид Мойс пред уеб страницата на клуба.

" Освен това и самият му профил е доста подобаващ. Има задоволително опит в Шампионската лига, постоянен участник е в националния тим на страната си. Смятаме, че най-хубавите му години са пред него и се надяваме да ги даде за Уест Хям, добавя шотландският експерт.

С 8 мача за Чехия, Коуфал се причислява в новия си тим към различен сънародник- Томаш Соучек.

Пристигането на Коуфал би трябвало да помогне на Мойс да подреди отбраната, защото титулярът досега Райън Фредерикс няма да играе в идващите няколко седмици поради травма.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР