Английските клубове имат на разположение само три дни, за да

...
Английските клубове имат на разположение само три дни, за да
Коментари Харесай

Ще могат ли грандовете в Англия да привличат таланти то Европа след Brexit?

Английските клубове имат разполагаем единствено три дни, с цел да привлекат набелязаните млади гении от Европа. За това предизвестиха водещи спортни юристи от Острова. Според тях, отборите от Висшата лига и долните дивизии в Англия, няма да имат това право след 31 януари, когато Англия ще излезе от Европейския съюз. До този миг огромна част от клубовете в Прмиършип имаха вяра, че ще могат да притеглят футболисти под 18 годишна възраст и през летния трансферен прозорец, само че по всичко проличава, че това няма да бъде по този начин.

В предишното образци за сходни покупко-продажби бяха прехвърлянията на футболисти като Пол Погба, Сеск Фабрегас, Ектор Бейерин и доста други. По време на сегашния трансферен прозорец, Челси също се укрепи с 16-годишния гений от норвежкия Тромсо Брайън Фиабема.

„ Има съществено объркване”, споделя пред The Guardian Джейк Коен, състезателен юрист, който в последните години работи директно с футболни клубове.

„ Бих посъветвал клубовете, в случай че са намерили играча и са подготвили всички, да работят на момента. Не оставяйте нещата на случайността с ФИФА, изключително, откакто няма съответни насоки”, разяснява още той.

Подобно мнение бе споделено и от Оуен Джоунс, експерт по имиграционно спортно право от именитата адвокатска фирма „ Шеридънс” в Лондон.

„ Моето схващане е, че този трансферен прозорец ще бъде последната опция за клубовете да привлекат 16 или 17-годишния играчи, в случай че ФИФА не промени някои от своите правила”, сподели той.

Световната футболна централа ФИФА изрично не разрешава прехвърлянията на играчи под 18 години, в случай че двата клуба не са част от Европейския съюз или Европейската икономическа зона. След реализирането на Брекзит на 31 януари, Англия ще напусне и двата блока.

В съответния случай с играчите под 18 години, съгласно Джоунс, преходният интервал до края на 2020 година „ не би оказал помощ, тъй като всички играчи би трябвало бъдат регистрирани във Футболната асоциация на Англия с цел да играят там – това обаче може да се случи единствено в сходство с разпоредбите на ФИФА”.

„ Правилният юридически разбор в тази ситуация е, че Англия няма да бъде част от Европейския съюз или Европейската икономическа зона от 31 януари. Това значи, че съгласно параграф 19 от разпоредбите на ФИФА, клубовете от Англия не биха могли да разчитат на някакво изключение след 23 часа на 31 януари”, разяснява още Джоунс.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР