Английската Висша лига се цели в подновяване на сезона на

...
Английската Висша лига се цели в подновяване на сезона на
Коментари Харесай

Висшата лига се подновява в началото на юни

Английската Висша лига се цели в възобновяване на сезона на 8 юни с мачове без аудитория и свършек на 27 юли, оповестява "Таймс ", представен от БГНЕС.

Според изданието футболни шефове и спортни функционери във Англия водят диалози с държавното управление по кое време шампионата може да бъде рестартирано след утвърждение на управляващите.

Премиърлийг има 92 мача до края, откакто шампионатът бе прекратен на 13 март, а "Ливърпул " е покрай първа купа в историята на Висшата лига и първа за клуба от 30 години насам.

Отборите от Висшата лига се схванаха да довършат сезона

"Таймс " твърди, че босовете на Лигата споделили техния "Проект рестарт " със притежателите на клубове предходната седмица.

Двубоите ще бъдат изиграни пред празни трибуни, най-много 400 души ще получат позволение да участват, в това число и публицисти, само че единствено в случай че са дали прелиминарен негативен тест за COVID-19.

Ще бъдат обезпечени и спомагателни съблекални, които да подсигуряват ограниченията за обществена отдалеченост сред играчите. Те, от своя страна, ще се появяват на тренировки самостоятелно и към този момент по екип. Според информациите датата 22 август се дискутира за начало на идващия сезон. Това значи, че лятна пауза не се възнамерява.

УЕФА разпределя 70 милиона евро. Има и за България

Основната спънка на този стадий обаче остава дефицитът на налични проби. Клубовете да подготвени да похарчат огромни суми - общо към 2,2 милиона паунда, с цел да обезпечат задоволително и една от пречките за обновяване на шампионата да бъде отстранена.

Междувременно Би Би Си оповестява, че през другата седмица започват диалози на разнообразни нива за завръщане на спортния живот във Англия. Хора от държавното управление, здравни експерти и спортни шефове стартират дейни съвещания. Идеята е спортът да бъде възобновен "до седмици ".

Кога ще се възобновят огромните шампионати?

Приоритетно се преглежда рестартирането на футбола, крикета, Формула 1, ръгбито и голфа - най-популярните спортове на Острова.

Първо време би трябвало да се възобновят тренировките. Повече изясненост за Висшата лига се чака в петък, когато има следващо съвещание на шефове и клубове.

Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР