Английската централна банка отложи следващото си решение за лихвите с

...
Английската централна банка отложи следващото си решение за лихвите с
Коментари Харесай

АЦБ отлага решението си за лихвите с една седмица

Английската централна банка отсрочи идващото си решение за лихвите с една седмица до 22 септември, защото Обединеното кралство е в печал в памет на кралица Елизабет Втора, написа Блумбърг.

Този ход дава на Комитета по паричната политика повече време да прегледа главните данни за инфлацията и работните места, които би трябвало да бъдат оповестени идната седмица. По този метод решението се отсрочва до датата, когато министърът на финансите Куаси Квартенг се чака да своето изказване по въпросите на паричната и фискалната политика и да показа изчисленията за метода, по който ограниченията за понижаване на сметките за сила ще се отразят на хазната.

Инвеститорите се двоумят в прогнозите си сред това дали АЦБ ще увеличи своя главен лихвен % с 0,75% или 0,50% на идващото си съвещание. В момента той е на равнище от 1,75%,

Годишната инфлация от 10,1% във Англия оказва напън върху централната банка за предприемане на по-агресивни дейности..

Правителството на Лиз Тръс разгласи в четвъртък пакет от ограничения за ограничение на сметките за сила на семействата. Икономисти споделят, че тези ограничения могат да понижат инфлацията през идващите месеци, само че да я усилят в средносрочен проект.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР