Англия се класира за Евро 2024 далеч преди края на

...
Англия се класира за Евро 2024 далеч преди края на
Коментари Харесай

Англия гази на Уембли

Англия се класира за Евро 2024 надалеч преди края на квалификационния цикъл, откакто за повторно в него победи Италия – 3:1. И мачът на “Уембли ” бе извоюван от “Островитяните ”, които биха с 2:1 в Неапол този противник и на старта на борбите в групата.

“Трите лъва ” стигнаха до триумфа след поврат, защото се оказаха изоставащи в резултата. Първо Джанлука Скамака даде задатък на гостите в15-ата минута. Тимът на Гарет Саутгейт обаче не се смути и изравни след гол от дузпа на Хари Кейн в 32-рата минута. В 57-ата стигна и до цялостен поврат след попадение на Маркъс Рашфорд. Хари Кейн реши всичко с втория си гол, който падна в 77-ата минута. Джуд Белингам също имаше важен принос за този поврат, откакто първо създаде дузпата за домакините. След това пък бе проектант и на гола на нападателя на Манчестър Юнайтед.

 Снимка: БГНЕС / EPA/NEIL HALL

Така Англия взе самобитен реванш за загубата от Италия на “Уембли ” след осъществяване на дузпи във финала на Евро 2020. Всъщност островитяните завоюваха и двата мача с европейския първенец в тези квалификации, защото победиха и в Неапол. Италия ще би трябвало да постави още много старания, с цел да може да пази трофея си през идната година в Германия. В момента отборът на Лучано Спалети е на трето място, на три точки зад тима нa Украйна, който е с мач повече.

 Снимка: БГНЕС / EPA/NEIL HALL

Отборът на Италия е раздиран от проблеми след абсурда с незаконни залози, за който ви събощихме в SafeNews. Заради него Сандро Тонали и Николо Дзаниоло отпаднаха от състава, а след края на днешното дерби Фабрицио Корона, който пръв огласи имената на забърканите, даде обещание да назове още провинили се играчи, които са част от националния тим.


СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР