Англия и Сенегал изиграха 1/8-финалната си битка от програмата на

...
Англия и Сенегал изиграха 1/8-финалната си битка от програмата на
Коментари Харесай

След 3:0 срещу Сенегал, Англия чака Франция на 1/4-финал

Англия и Сенегал изиграха 1/8-финалната си борба от програмата на международното състезание в Катар, като британците поведоха в 37-ата минута, по-късно затвърдиха триумфа в добавено време на първото полувреме и продължиха да се забавляват след почивката, когато резултатът бързо стана 3:0.

Първото попадение беше на сметката на Джордън Хендерсън, който след бърза британска офанзива бе изведен в комфортна позиция в наказателното поле от Джуд Белингам и с невисок удар откри резултата.

" Трите лъва " повториха упражнението в 3-ата минута на добавеното време, като този път обаче помощник беше Фил Фоудън, а голмайстор - Хари Кейн.

За 3:0 в 57-ата подаването още веднъж бе на Фоудън, който постави топката да крайници на младия Букайо Сака.

Това бе първо попадение в Катар за деветката, който при още един ще изравни, а при два ще усъвършенства върха на Уейн Руни за най-вече голове в британския народен тим - 53.

Родината на футбола завоюва група В, а африканският представител се подреди втори в група А.

Победителят от техния конфликт ще срещне носителя на международната купа Франция в 1/4-финалите.

Мачът стартира с териториално превъзходство на англичаните, само че те по този начин и не съумяха да стигнат до голова обстановка.

От своя страна Сенегал в 23-ата минута можеше да вкара, когато топката след рикошет попадна в Исмаила Сар, който от дребния пеналт прати топ ката над вратаря Пикфорд, само че и над напречната греда.

За този миг африканците желаеха дузпа, тъй като топката се удари в ръката на Джон Стоунс, само че салвадорският арбитър Иван Бартон не я отсъди, тъй като видя, че топката първо отскочи от бедрото на британския бранител.

В 32-ата минута Стоунс изпусна в наказателното поле Булайе Диа, който стреля във вратата, само че Пикфорд с една ръка и доза късмет избави.

През второто полувреме африканците резонно нямаха изключително въодушевление за игра и нападнаха повече за протокола.

Стигнаха единствено до няколко удара настрана или над вратата, а вратаря на Англия Пикфорд съвсем не пипна топката.

Момчетата на Гарет Саутгейт също върнаха газта и след направените смени в средата на второто полувреме умерено доиграха мача при 3:0.

Англия - Сенегал 3:0 (2:0). Голмайстори: Хендерсън (37), Кейн (45+3), Сака (57).
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР