Англия и Белгия попълниха последните две празни места в пъзела

...
Англия и Белгия попълниха последните две празни места в пъзела
Коментари Харесай

Белгия поема по трудния път към върха

Англия и Белгия попълниха последните две празни места в пъзела на 1/8-финалите от Мондиал `18 в Русия. След победа с 1:0 в директния конфликт „ алените дяволи ” заеха първо място в група G и на старта на елиминациите ще се изправят против Япония. „ Трите лъва ” ще имат за първи противник Колумбия, само че все пак се озоваха на по-лесния път към финала. Поне на доктрина.

Единствения гол на на ст. „ Калининград ” в съветския ексклав сред Полша и Литва на Балтийско море означи Аднан Янузай в 51-вата минута с техничен диагонален изстрел от десния ъгъл на наказателното поле. Най-чистото състояние за британците пропусна Маркъс Рашфорд, който в 66-ата минута бе изведен самичък очи в очи с Тибо Куртоа, само че ударът му бе избит от вратаря в корнер.

И двата отбора към този момент си бяха обезпечили класирането за идната фаза и трябваше единствено да дефинират крайното нареждане. Английският управител Гарет Саугейт беше направил осем промени в състава си спрямо предния мач, като местата си резервираха единствено вратарят Джордан Пикфорд, централният бранител Джон Стоунс и халфът Рубен Лофтъс-Чийк. Селекционерът на Белгия Роберто Мартинес пък пусна единствено двама от своите титуляри – Куртоа и централния защитник Дедрик Боята.

Дългосрочният залог в срещата в действителност беше кой ще приключи на второ място в групата и по този начин ще избегне Бразилия като евентуален противник на 1/4-финалите. Изобщо, попадането в горната половина на схемата на директна елиминация не беше за предпочитане, в случай че в нея с изключение на „ селесао ” са още три някогашни международни първенеца – Уругвай, Франция и Аржентина, както и европейският първенец Португалия.

В последна сметка тя беше избегната от Англия, чийто отбор при класиране за 1/4-финалите ще срещне Швеция или Швейцария. Най-сериозният вероятен противник в долната половина е международният първенец от 2010 година Испания, воден от спортния шеф на федерацията Фернандо Йеро.

КРАЙНО КЛАСИРАНЕ В ГРУПА G
отборпрзгрт1. Белгия3009:292. Англия2018:363. Тунис1025:834. Панама0032:110
Така към този момент е ясна цялата скица на директна елиминация, която ще излъчи новия международен първенец. За 1/8-финалите се класираха 10 европейски тима, четири отбора от Южна Америка и по един от Северна Америка и Азия. Ето и тяхното систематизиране в двата потока към финала на 15 юли:

Уругвай - Португалия (30 юни, 21 ч., Сочи)
Франция - Аржентина (30 юни, 17 ч., Казан)

Бразилия - Мексико (2 юли, 17 ч., Самара)
Белгия - Япония (2 юли, 21 ч., Ростов на Дон)

Испания - Русия (1 юли, 17 ч., Москва, „ Лужники ”)
Хърватия - Дания (1 юли, 21 ч., Нижни Новгород)

Швеция - Швейцария (3 юли, 17 ч., Санкт Петербург)
Колумбия - Англия (3 юли, 21 ч., Москва, „ Откритие Арена ”)

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР