Ангелкова съвсем се оплете в изявите сиКонцесионирането на плажовете е

...
Ангелкова съвсем се оплете в изявите сиКонцесионирането на плажовете е
Коментари Харесай

Акценти от седмицата

Ангелкова напълно се оплете в изявите си

Концесионирането на плажовете е нездравословно. На това мнение са множеството от хотелиерите, които министърът на туризма Николина Ангелкова свика на следващото незабавно заседание във връзка на упреците за трагичното положение на летния туристически сезон. Макар, че туристическата началничка се пробва да се базира на скалъпена от служителите в нейното министерство статистика, съгласно която спадът на почиващите у нас бил единствено 5-6 на 100, доста от осведомени със обстановката считат, че става дума за близо 20 на 100. Сигнали, че ще се стигне до това състояние хората от сектора пращаха много преди настъпването на сезона.

Как ни премятат застрахователите

След като осветлихме въпроса за застрахователните измами, изобретени от клиентите, салдото изисква да хвърлим едно око и на другата, никога не неопетнена страна. И да посочим образци по какъв начин ни премятат застрахователите. Понякога го вършат умишлено, от време на време несъзнателно, а от време на време - по контракт и по чисто наша виновност – просто тъй като не четем дребните шрифтове в контрактите.

Управителят на Българска народна банка Димитър Радев:

Намираме се във възходящата фаза на струпване на повтаряем риск

Ако преглеждаме България като образец, последните проучвания и съответните оценки на Българска народна банка за локалния финансов цикъл фактически демонстрират, че ние в този момент се намираме във възходящата фаза на струпване на повтаряем риск. Съответно взехме решение да активираме и по-късно повишихме равнището на нашия контрацикличен финансов буфер. Това съобщи шефът на Българска народна банка Димитър Радев във встъпителното си слово на конференцията "Текущият световен и европейски финансов цикъл: къде се намираме и накъде се движим ", отдадена на 140-ата годишнина на Българската национална банка.

Публикуваме речта на господин Радев с известни съкращения.

„ Такса прилагане “ вместо „ Добро утро “

Та влизам в банката, депозирам документите и парите и слушам глас от към гишето: "Имате да платите 50 стотинки такса ". Обикновено не обръщам внимание на такива забележки - знам, че и да диспутирам няма по какъв начин да избягна такова заплащане. Така или другояче по-голямата част от живота ни към този момент минава в заплащане към банка и през банка. Не знам по какъв начин, само че от мен въпреки всичко се изплъзна едно едно протоколно, незаинтересовано, несигурно въпросче: "Какво значи това? " Жената зад гишето и тя известно време се суети и се чудеше какво да ми отговори, само че най-после си призна: "Такса за това, че ползвате банката ".

97% от най-големите банки не са предпазени от мобилни офанзиви

Изследване разкри потребността от бързо възстановяване на съществуващите подходи на банките към сигурността на техните уеб приложения, показвайки че единствено три световни банки получават най-висока оценка за сигурност, а 97% от най-големите финансови институции в света са уязвими на уеб и мобилни офанзиви. Едва три от водещите международни банки получават резултат "A+ " за SSL криптиране и сигурност на уебсайтовете си от компанията ImmuniWeb, която изследва сигурността на приложенията, отбраната на неприкосновеността на персоналния живот и регулаторните сходства, съобщи Tech News. Швейцарската Credit Suisse, датската Danske Bank и шведската Handelsbanken минават тестванията с оценка "А+ " без да покажат нито един проблем или погрешно настройване на главните си уеб страници.

Данъчно облагане в Италия

В рубриката "Пари и пазари " можете да следите поредицата от изявления на "БАНКЕРЪ " и "Грант Торнтон " ООД (България), ориентирана към искащите да вършат бизнес в останалите страни от Европейския съюз. Съвместната ни самодейност има за цел да разкрие на българските бизнесмени какви са подводните камъни в данъчното законодателство на всяка от страните членки на Европейски Съюз.
За какви изненади да сте подготвени при срещата с новия ви сътрудник?
Кои са потребните дребни стъпки, с цел да откриете пазара на другите европейски страни? И по какъв начин да отключите своя капацитет за напредък, предизвиквайки се взаимно.

Испански вложители „ загробиха “ 9 милиона лв. в непродаваеми активи

Вече шеста година кредиторите на испанската компания "Каталуния риал истейт " (Catalonia Real Estate), която се появи по нашите земи преди повече от десетилетие с претенцията да я третират като „ сериозен вложител “ не могат да си съберат вземанията. А испанците оставят след себе си задължения за близо девет милиона лв. и значително незавършени градежи.

На българския напредък светът му е крив

Външни фактори ще забавят темпото на напредък в България през втората половина на 2019 година. Това предизвести Европейската комисия и резервира прогнозата си от пролетта за растежа на българската стопанска система от 3.3% тази година и 3.4% следващата година. Външните пазари за българските артикули отслабват. Това е едно от провокациите пред стопанската система на страната ни през тази година. Такова е заключението в лятната макроикономическа прогноза на Европейската комисия, оповестена на 10 юли. Това е най-ниската прогноза, като се изключи тази на Световната банка, която е още по-песимистична – за растеж от 3.1 на 100.

Решението за анулация на машинното гласоподаване дава отговор на действителността

Политологът Стойчо Стойчев пред banker.bg

Това не значи, несъмнено, цялостен отвод от машинното гласоподаване. Добре е то да навлиза на национални избори, където няма да се основават предпоставки за неточности, пък и за операции. Нали си давате действителна сметка, че цялата тази задача, бидейки сложна за изборната администрация, ще сътвори извънредно доста предпоставки по-късно за неточности в отчитането на изборните резултати, в допълнение подозрение в резултата от избора. В последна сметка задачата на едни избори е да произведат законен резултат, а не непременно ние да вкарваме машинно гласоподаване.

Мълчанието на ГЕРБерите

Александър МАРИНОВ

Висшият (по устав) управителен орган на преобладаващата в България партия – Националното заседание на ГЕРБ, счупи всички известни върхове в политическата история на България (и то освен след 1989 г.). Например, за най-кратко съвещание на партиен конгрес (около час), или за минимум изказали се (двама, в това число ръководителят на партията и ръководещият мероприятието). Също по този начин, не е прочут случай сходен конгрес да завърши без какъвто и да е политически документ, адресиран най-малко към членовете и последователите на партията, в случай че не към обществото. Нямаше и никакви публични изказвания за медиите, което е много непривично в дадения случай. Но това е единствено суха статистика. Истински забавният и значим въпрос е какво се крие зад оглушителното безмълвие в залата на конгреса. А че нещо се крие, пролича от ескалиращата разговорчивост след извършената общонационална оперативка.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР