Ангела Меркел направи много за Германия през последните години и

...
Ангела Меркел направи много за Германия през последните години и
Коментари Харесай

Ал. Велев: Реално няма опозиция срещу Меркел

Ангела Меркел направи доста за Германия през последните години и едно от главните неща е ниската безработица.  Хората са удовлетворени, тъй като има работа и безработицата е на рекордно ниско равнище. Икономиката върви напред, а рецесията с бежанците сякаш беше преодоляна и някак остана на назад във времето. Не би трябвало да се подценява и фактът, че съпротива, действително, против Ангела Меркел няма. Партията на главния конкурент – Социалдемократите на Мартин Шулц - е в ръководещата коалиция и някак си не може да се отграничи и да се трансформира в действителна опция на Ангела Меркел.

Това сподели за предаването „ Събота 150 “ журналистът Александър Велев – дълготраен сътрудник на БНР в Берлин, който е убеден че актуалният канцлер ще завоюва четвърти мандат в Германия, защото главният ѝ конкурент не е припознат от германците като опция:

Естественият сътрудник на Християндемократите са Свободните демократи, които са трансформирали политиката си за 4 години отвън Народното събрание и сега иман късмет да станат трета или четвърта политическа мощ, разяснява журналистът.

Дяснопопулистката „ Алтернатива за Германия “ няма да бъде част от ръководеща коалиция, колкото и гласове да завоюва, защото не е мечтан сътрудник за никоя партия в Бундестага, безапелационен е Велев, който чака по-високи резултати за партията в източните провинции на страната. 

Дългогодишният сътрудник на БНР в Берлин е безапелационен, че и след изборите в Германия връзките сред Берлин и Париж няма да се трансформират.

Ако Анкара се вслуша в посланията на Берлин е допустимо връзките сред двете страни да се възстановяват, добави Велев.

Очаквайте детайлности!
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР