Ангел Русев ще атакува четвърта поредна европейска титла по вдигане

...
Ангел Русев ще атакува четвърта поредна европейска титла по вдигане
Коментари Харесай

Ангел Русев: Щастлив съм от постиженията ми, но не знам дали ще успея да се подготвя за Париж

Ангел Русев ще нападна четвърта поредна европейска купа по повдигане на тежести в категория до 55 кг, само че българският национал не е сигурен дали ще може да се приготви задоволително добре и да се класира на Олимпиадата. Това оповестиха самият той и неговият треньор Иван Иванов на конференция през днешния ден.

Русев завоюва купа в Ереван по-рано през годината с дуел от 250 кг (109 кг в изхвърлянето, 141 кг в изтласкването). Постижението му бе със седем кг по-малко от шампионското за 2022.

" Щастлив съм от достиженията ми през годината, защото още веднъж станах европейски първенец. Направих подготовка и пробвах да кача горна категория, само че в този момент съм в позиция, в която отново би трябвало да смъквам килограми за четвърта купа. Благодарни сме на господин Ариф Маджид и федерацията, че ни помогнаха да покажем какви щангисти сме. Следващата година е олимпийска, само че не знам дали ще съумея да се приготвя за Париж. Ще забележим какво ще стане ", сподели Русев.

Селекционерът Иван Иванов добави: " При Ангел се опитахме да качим категорията (б.а-на 61 кг) и той се приближи до топ 10, само че не съумя влезе. Той ще продължи да качва чак след европейското състезание, с цел да може да се готви по-спокойно. С него не ни стигна времето ".

На еврошампионата България завоюва бронзов орден посредством Иван Димов точно в категория до 61 кг. Той записа дуел от 277 кг, а спечелилият Шота Мишвелидзе от Грузия приключи с 298.

" На шампионата в Ереван бях с травма, само че стигнах до третото място. Претърпях интервенция и се възвърнах бързо, а на международното състезание влязох в топ 10 (шесто място) с 293 кг. Преди няколко дни участвах на международната купа в Катар, където в по-горна група (67 кг) направих добър дуел (300 кг) и желая да го повторя. Следващата цел е европейското състезание и по-късно - Олимпиадата ", съобщи той.

Христо Христов (109 кг) добави, че през 2023 е почнал всичко от нулата, защото след Олимпиадата в Токио е имал дълъг интервал без тренировки. Той приключи на четвърто място на на международния шампионат с дуел от 392 кг.

" Връщам се от нулева форма, защото след Олимпиадата (пето място) имах интервал без тренировки. Започнахме отначало всичко и задачата е създаване на основа. Иначе годината мина добре, като това се случи с помощта на треньорите и новия президент на федерацията Ариф Маджид. Вече всичко е много по-леко и се надявам да продължи да бъде по този начин, с цел да протича гладко подготовката ", съобщи Христов.

На европейското състезание в София през февруари ще се включат и най-малко един от кадетите Нино Симеонов и Джан Зарков. Тяхната цел е да стигнат до пето или шесто място в " Арена София " - " обичайно класиране " съгласно втория.

" Добре се усещам при мъжете. Подготовката върви обикновено. Нещата се случват бързо, само че се оправям. На европейското състезание желая да печеля прилична позиция - може би пета, може би шеста ", съобщи Зарков.





Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР