Ангел Караматев, известен като пловдивския Ястребовски, който ужили две жени

...
Ангел Караматев, известен като пловдивския Ястребовски, който ужили две жени
Коментари Харесай

Пловдивският Ястребовски, „ужили” две жени със стотици левове, отговаря пред Темида

Ангел Караматев, прочут като пловдивския Ястребовски, който ужили две дами с лъжливи обещания, застава пред съда. Утре Караматев ще застане пред магистратите от Районен съд. По време на разпоредителното съвещание ще стане ясно дали ще признае виновност или не. При първия сюжети още на следващия ден Ястребовски може да получи присъда.

Припомняме, че Ангел бе задържан в края на декември 2020 година. Пловдивчанинът се представял за върховен чиновник в разнообразни ведомства, като най-често влизал в ролята на действен служащ от ДАНС. Използвал разнообразни сюжети, с цел да измъкне огромни суми от наивници, които пък от своя страна се надявали на огромна и бърза облага. 37-годишният Караматев съумял да ги " опари " с общо 254 689 лв.. Пловдивският Ястребовски поддържал близки връзки с 21-годишна жена.

Той я заблудил, че работи в Държавната организация " Национална сигурност ", като ѝ посочил документ, наподобяващ служебна карта. Ангел съумял да оплете младата си другарка, потвърждавайки, че желае да живеят дружно. Освен това разкрил пред нея концепциите за свои бизнес планове – да отвори компания за бързи заеми и посланичество на комерсиално сдружение на негови сътрудници от чужбина. Той даже я убедил, че би трябвало да изтегли заем вместо него, защото бил държавен чиновник. Казал също, че има достъп до банкова сметка с влог от няколко милиона лв., само че за усвояването на тези пари, трябвало да се внесат банкови гаранции.

Караматев " ожилил " и още една жена, след което се снабди с второ обвиняване за машинация. Именно поради вторият случай на следващия ден той ще застане пред съда. Той се показал като Александър и по думите му имал охранителна компания и е представител на задграничен бизнес сътрудник, който обзавеждал офис у нас. Той потърпевшата жена се срещнали посредством интернет уебсайт, като по-късно се срещнали и онлайн. В тази връзка заблудил дамата, че бил закупил оборудването за офиса, само че не му достигали пари за безценен мобилен телефон. Дамата взела подобен на лизинг и го дала на обвинения. По негово гледище и със същата версия, той изискал още два скъпи телефона. Жената нямала опция да ги закупи на свои име. Тя помолила две нейни приятелки да създадат това и обвиненият получил желаните мобилни апарати. Впоследствие той я заблудил и изискал пари за лекуване на дете в чужбина, за разкриване на банкови сметки, за заплащане на осигуровки и за неустойки за освобождение от охранителната компания, което не отговаряло на истината. Жената изтеглила няколко заема, а по този начин също желала пари от родителите си и нейни познати, които й предоставяли сумите, а тя ги давала на обвинения. „ Ангел” ги харчел за персонални потребности. Когато потърпевшата почнала да си желае парите, той престанал да си подвига мобилния телефон. Установено е, че общата породена щета на потърпевшата и нейните близки е в размера на 36 493 лв.. Обвиняемият не е възстановил парите. По делото са разпитани голям брой очевидци, осъществени са разпознавания, очни ставки и др.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР