Ангел Джамбазки - засечен на Летище София с пистолет. Случката

...
Ангел Джамбазки - засечен на Летище София с пистолет. Случката
Коментари Харесай

Евродепутатът Ангел Джамбазки задържан с оръжие на Летище София

Ангел Джамбазки - засечен на Летище София с револвер. Случката се разиграва на 19 ноември. Пред NOVA евродепутатът разгласи, че има законно оръжие за самозащита, само че не запомнил да го извади от багажа си и скенерът го е засякъл. На място идва " Гранична полиция ".

Проверката е потвърдила, че Джамбазки има всички разрешителни, само че по протокол револверът остава на предпазване. Няколко дни по-късно, на връщане в София, оръжието му е било върнато.

" Притежавам позволение за законно оръжие за самозащита. То стои в каса, когато имам съображение го нося с мен. В случая в неделя бях в подобен регион, където можеше да има провокации. Отидох на летището и без да се замисля пуснах сака на скенера и към този момент разбрах, че има проблем. Те следваха протокола. Представих документи и ден по-късно, когато се прибрах, го взех ", изясни Джамбазки.

" Това е един прост случай, в който човек в командировка е не запомнил да извади законното си персонално оръжие. Оставено е за предпазване, след това си го е взел ", разяснява министърът на защитата Красимир Каракачанов.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР