Ангажиментите на правителството за подготовката на честни и свободни избори

...
Ангажиментите на правителството за подготовката на честни и свободни избори
Коментари Харесай

Премиерът се срещна с ръководителя на мисията на ОССЕ за наблюдение на изборите

Ангажиментите на държавното управление за подготовката на почтени и свободни избори се извършват в цялостен размер. Уверен съм, че сме създали най-хубавото в тази посока, съобщи министър-председателят Стефан Янев по време на срещата си с Тана де Зулуета, началник на задачата в България на Бюрото за демократични институции и права на индивида на Организацията за сигурност и съдействие в Европа (ОССЕ).

В хода на диалога в Министерския съвет беше разисквана цялостната предизборна конюнктура, както и дилемите на кабинета за гарантирането на демократични избори при прецизно съблюдаване на законовите разпореждания.

В рамките на срещата акцент беше подложен върху новата обстановка поради промененото изборно законодателство. Премиерът Стефан Янев уточни, че машинният избор е бил гарантиран от държавното управление както финансово, по този начин и логистично.

По отношение на изборния развой в чужбина, министър-председателят означи, че има растеж на секциите в чужбина спрямо предходните избори.

Премиерът Янев посочи още сериозните и целенасочени старания на държавното управление в две направления – от една страна да насочи положително обръщение към жителите и да ги насърчи да упражнят правото си на глас и въпреки това да противодейства безкомпромисно на отрицателни феномени като пазаруването на гласове.

В отговор на проявения интерес от страна на Тана де Зулуета какви ограничения подхваща служебният кабинет против пазаруването на гласове министър-председателят Янев увери, че Министерство на вътрешните работи работят интензивно и дейностите им дават резултати.

Премиерът показа също по този начин и противоположната връзка, която получава при срещата си с жители в разнообразни обитаеми места в страната. Янев означи, че хората се усещат по-свободни и се пробват да се освободят от страха или различен напън, който са усещали преди.

Министър-председателят Стефан Янев благодари на Бюрото за демократични институции и права на индивида на ОССЕ за продължаващото съдействие и дейното присъединяване в дейностите по наблюдаване на избори в България.

Премиерът посочи, че високо цени работата на всички интернационалните наблюдаващи и удостовери готовността на държавното управление да спомага, тъй че те сполучливо да изпълнят дилемите си в полза на насърчаването на свободните и почтени избори.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР