Анегрет Крамп-Каренбауер, която е водещ кандидат за мястото на германската

...
Анегрет Крамп-Каренбауер, която е водещ кандидат за мястото на германската
Коментари Харесай

Водещ кандидат за лидер на германските християндемократи предвижда квота за жени в парламента

Анегрет Крамп-Каренбауер, която е водещ претендент за мястото на немската канцлерка Ангела Меркел като водач на Християндемократическия съюз (ХДС), сподели, че има намерение да обмисли законодателство, осигуряващо по-добро посланичество на дамите в Народното събрание, в случай че партията не промени своя метод, съобщи Ройтерс.

Ново социологическо изследване, извършено за публичната радиотелевизионна компания А Ер Де, сподели, че 46 % от последователите на ХДС поддържат Крамп-Каренбауер за лидерския пост, 31 % поддържат предприемача Фридрих Мерц, а 12 % поддържат здравния министър Йенс Шпан.

Според данните поддръжката за Мерц измежду дамите е намаляла до към половината от тази за Крамп-Каренбауер.

Броят на депутатките от ХДС след изборите през 2017 година понижа до една пета от парламентаристите на партията, а по-доброто посланичество на дамите е от значително значение за увеличение на поддръжката за християндемократите на бъдещи избори, сподели Крамп-Каренбауер.

Тя съобщи пред радиотелевизионната компания Ес Ве Ер, че мнозина в партията не са взели насериозно предписание от 1996 година в ХДС, предвиждащо една трета от претендентите в партийните листи да бъдат дами, и сподели, че ще се опита да наложи използването на това предписание, в случай че бъде определена за водач.

Ново законодателство за приемане на женска квота е мярка "в краен случай ", съобщи Крамп-Каренбауер. "Но би било наивно да се мисли, че можем просто да оставим нещата да се развият от единствено себе си ", сподели тя.

Крамп-Каренбауер съобщи също по този начин, че има намерение да обмисли правни ограничения за обезпечаване на по-добро посланичество на дамите в немския парламент.

Освен това тя взе на прицел разпоредбите за двойно поданство и упрекна управлението на Турция, че се пробва да раздели предаността на хората с двойно германско-турско поданство, които живеят в Германия.

"Ако това продължи, тогава двойното поданство пропуща своята цел и смисъл и ние би трябвало да обсъдим по какъв начин да сложим завършек на тази система ", съобщи Крамп-Каренбауер.

Тя сподели, че поддържа проект, предусещащ децата на имигранти да получават втори паспорт, само че не и техните внуци.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР