Андрю Тейт, противоречив инфлуенсър и бивш професионален кикбоксьор, който е

...
Андрю Тейт, противоречив инфлуенсър и бивш професионален кикбоксьор, който е
Коментари Харесай

Андрю Тейт ще обжалва задържането си в ареста за още 30 дни

Андрю Тейт, спорен инфлуенсър и някогашен професионален кикбоксьор, който е арестуван в Румъния по съмнения в проведена престъпност и трафик на хора, се яви пред съд в Букурещ през днешния ден, с цел да апелира удължаването с още 30 дни на задържането му в ареста, съобщи Асошиейтед прес, представена от Българска телеграфна агенция.

36-годишният Тейт, британско-американски жител, който има близо 5 милиона почитатели в Туитър ,

дойде в Апелативния съд в Букурещ тази заран, закопчан с белезници към брат си Тристан, който е арестуван по същото дело дружно с две румънки.

Четиримата обвинени, които бяха арестувани в Букурещ в края на декември ,

ще изискат преразглеждане на решение на арбитър от 20 януари за второ удължение на ареста им с 30 дни по искане на прокурорите. Преди това те изгубиха обжалването против предходното удължение на ареста.

Ако съдът отхвърли настоящето им обжалване ,

четиримата ще останат в ареста до 27 февруари, до момента в който прокурорите не престават разглеждането на делото.

Андрю Тейт, за който се оповестява, че живее в Румъния от 2017 година ,

преди този момент беше блокиран от разнообразни известни платформи за обществени медии поради изложение на женомразки възгледи и тирада на омразата. Той споделя, че по делото против него има " нулеви доказателства " и твърди, че то е политическа офанзива за да му се запуши устата. 

" Моят случай не е престъпен, а политически .

Не става въпрос за правораздаване или правдивост. Става въпрос за офанзива против моето въздействие върху света ", гласи пост, който се появи в неделя в профила му в Туитър.

Стартирана през януари онлайн петиция за освобождение на братята е събрала близо 100 000 подписа.

След като братята Тейт и двете дами бяха задържани, румънската Дирекция за следствие на закононарушенията на проведената престъпност и тероризма (ДРПОПТ) съобщи в изказване, че е идентифицирала шест жертви по делото за трафик на хора, които са били подложени на " актове на физическо принуждение и психическа насила " и са били полово експлоатирани от членовете на хипотетичната незаконна група.

Агенцията съобщи, че жертвите са били примамвани под претекста на сантиментална връзка ,

а по-късно са били сплашвани, държани под наблюдаване и подлагани на други тактики за надзор, до момента в който са били принуждавани да вземат участие в нецензурен дейности, носещи обилни финансови облаги.

По-рано през януари румънските управляващи нахлуха в комплекс покрай Букурещ ,

откъдето иззеха автопарк от първокласни коли, включващ наследник Ролс Ройс, Ферари и Порше. Те оповестиха, че са конфискували имущество на приблизителна стойност 3,9 милиона $.

Прокурорите обявиха, че в случай че съумеят да потвърдят, че притежателите са спечелили пари посредством противозаконни действия

като трафик на хора, активите ще бъдат употребявани за покриване на разноските по следствието и за обезщетяване на жертвите. Тейт също по този начин безрезултатно апелира конфискацията на активите.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР