Андрю Полард, един от създателите на заяви, че поставянето на

...
Андрю Полард, един от създателите на заяви, че поставянето на
Коментари Харесай

Създател на ваксината на AstraZeneca: Не можем да ваксинираме света на всеки 6 месеца

Андрю Полард , един от основателите на съобщи, че слагането на бустерни дози два пъти годишно " не е стабилно ".

В изявление за английския вестник The Telegraph, оповестено във вторник, експертът споделя: " Не можем да имунизираме планетата на всеки шест месеца. "

Полард, който е и началник на Съвместния комитет по имунизация и имунизация в Обединеното кралство, акцентира, че е належащо фокусът за подсилващите дози да бъде върху уязвимите групи, вместо те да се слагат на всички над 12 година Нужни са повече данни, с цел да се откри " дали, по кое време и какъв брой постоянно уязвимите лица ще се нуждаят от спомагателни дози ", твърди той.
 Учени създават доживотна ваксина против COVID-19
Учени създават доживотна ваксина против COVID-19

За основа те са взели имунизацията против едра шарка, създадена през XVIII век

Ученият сложи под подозрение нуждата от четвърта доза ваксина против Covid-19, като съобщи, че и тук са нужни спомагателни доказателства, преди да се стартират акции.

, като от понеделник я предлага на всички медицински служащи и хора над 60 години. В края на декември немският министър на опазването на здравето Карл Лаутербах също разяснява пред публичната телевизия ZDF, че германците ще имат потребност от четвърта доза.

В изявлението на Андрю Полард въпреки всичко има и оптимистична нотка. Според него най-лошото е зад тила ни и светът " просто би трябвало да преживее зимата ".

" В някакъв миг обществото би трябвало да се отвори. Когато това стане, ще настъпи интервал с взрив на болестите, заради което зимата евентуално не е най-подходящото време ", добавя ученият.
 СЗО: Изпращаме сложна година, само че имаме вяра за победа над пандемията
СЗО: Изпращаме сложна година, само че имаме вяра за победа над пандемията

Отново подлага на критика редица страни за национализма при имунизирането

В умозаключение той насочи остро предизвестие за рисковите последствия от дезинформацията за имунизациите , като акцентира, че даже " неволни " мнения от политици могат да провокират безпорядък.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР