Андрю Лефт от Citron Research, който е голям критик и

...
Андрю Лефт от Citron Research, който е голям критик и
Коментари Харесай

Преди обявата на тримесечния финансов отчет, акциите на Tesla скочиха с 13%

Андрю Лефт от Citron Research, който е огромен критик и шортселър на акциите на Tesla, ненадейно промени мнението си. И даже публично съобщи, компанията всеки миг ще стане печеливша.

Това се случи навръх прага на едно значимо събитие. Тази нощ (наше време) Илън Мъск би трябвало да разгласи финансовия доклад на Tesla за миналото тримесечие.

Уеб изданието Bloomberg заяви, че преди публикуването на финансовия доклад, акциите на Tesla излетяха нагоре с 13%. Собственикът и общоприет шеф на компанията Илън Мъск съобщи пред своите чиновници, че „компанията напълно скоро ще осъществя облага, макар мненията на скептиците„.

Според прогнозите на Мъск, Tesla освен ще излезе на облага, само че и ще има позитивен паричен поток.

Интернет порталът Electrek съобщи, че това ще бъде коренна смяна в курса на компанията след милиардите долари, вложени в развойна, изследователска и други действия. Благодарение на продадените към този момент 83 000 бройки от „бюджетния“ електрически автомобил Tesla, приходът за третото тримесечие на 2018 година се чака да доближи внушителните $6 милиарда.

Аналитикът на Morgan Stanly Адам Джоунс също смята, че Q3 ще бъде печливш интервал за Tesla. С тази прогноза е съгласна и аналитичната компания Citron Research. Водещите аналитици споделиха, че „сами не имат вяра, че пишат това, след години тотално обезверение в Tesla“.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР