Андрий Ермак, началник на канцеларията на президента на Украйна, изрази

...
Андрий Ермак, началник на канцеларията на президента на Украйна, изрази
Коментари Харесай

Андрий Ермак: Очакваме справедливо решение на срещата на върха на НАТО

Андрий Ермак, шеф на канцеларията на президента на Украйна, изрази вяра, че по време на срещата на върха на НАТО във Вашингтон през юли 2024 година ще бъдат взети обективни решения. Това съобщи Укринформ, цитирайки обява на уеб страницата на украинския държавен глава.

Ермак се срещна с делегация от американския мозъчен концерн Института " Хъдсън ", водена от неговия ръководител и основен изпълнителен шеф Джон Уолтърс, и му благодари за визитата, както и за поредната поддръжка за Украйна в борбата против съветската експанзия.

" Важно е да видите със личните си очи, че украинците остават мощни и не престават да се борят за своята независимост ", съобщи Ермак. Той акцентира смисъла на продължаващата поддръжка от страна на Съединени американски щати за Украйна.

Ермак също по този начин означи, че Украйна се надява за обективни решения на срещата на върха на НАТО във Вашингтон през юли 2024 година. Той подсети за основаването на Международната работна група за сигурността и евроатлантическата интеграция на Украйна, която по-специално създава оферти за интеграцията на Украйна в Алианса.

Участниците в срещата се споразумяха да поддържат постоянен продан на отзиви и координираха стъпки за по-нататъшно съдействие.

Ермак и някогашната финландска министър-председателка Сана Марин, която е част от Международната работна група за сигурността и евроатлантическата интеграция на Украйна, разискаха ситуацията на фронта и вероятностите пред Украйна за присъединение към Европейски Съюз и НАТО, отбелязва Укринформ.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР