Андрей Рубльов започна обещаващо новия сезон, след като надигра Холгер

...
Андрей Рубльов започна обещаващо новия сезон, след като надигра Холгер
Коментари Харесай

Сериозна изненада в Ротердам: Бившият шампион и поставен под номер 2 се сбогува с турнира

Андрей Рубльов стартира обещаващо новия сезон, откакто надигра Холгер Руне в епична петсетова осминафинална борба на Аустрелиън и по този начин за повторно в своята кариера съумя да откри място във финалната осмица на конкуренцията в Мелбърн. Този резултат оказа помощ на Рубьов да се изкачи до върховата си пета позиция в международната класация и упованията бяха да забележим руснака в топ форма за конкуренциите на закрити твърди кортове, защото е печелил цели пет трофея в сходни условия.

Нещата обаче не се развиха по никакъв начин позитивно за някогашния първенец в Ротердам, който отпадна още на старта в тазгодишното издание на надпреварата. Вторият подложен имаше отсреща си една същинска самобитна тенис стена, а точно Алекс Де Минор, чиято невероятна отбрана голям брой пъти докара до цялостна капитулация от страна на любимеца и справедливо австралиецът се наложи с крайното 6:4 6:4, с цел да си обезпечи конфликт с Максим Креси през утрешния ден, а победитят всред двамата ще премери сили в четвъртфиналите с нашия Григор Димитров.

Двубоят стартира на доста високи обороти и никой всред двамата играчи не искаше да отстъпва нито сантиметър обратно. Привидно Рубльов водеше разиграванията, само че Де Минор постоянно отвръщаше с дълбоки отигравания, които кацаха върху главната линия, a по-високоранкираният играч като че ли не беше квалифициран за сходно развиване и незабавно допускаше неточност. Световният номер 25 контрираше извънредно сполучливо съперника си и доближаваше до съвсем всяко едно негово нападателно продължение, което изкара руснака отвън нерви и изцяло разумно непоставеният състезател осъществя пробив, който удържа до последно, с цел да си обезпечи спечелването на първия сет.

Проблемите за втория подложен не стопираха дотук и той бързо се оказа изправен пред три брейкбола за начало на втората част, единствено че пласира серия от прелестни начални удара и се измъкна от сложното състояние. Австралиецът обаче усещаше, че е покрай пречупването на противника си и подвигна публиката на крайници с осъществяване на свръхестествен лоб, с чиято помощ реализира нов брейк в началния удар на петата ракета на света.

Впоследствие Рубльов се опита да разнообрази темпото на игра и постоянно търсеше път към мрежата, но постоянно не правеше задоволително със своя ъпроуч, тъй че за де Минор беше детска игра да пласира минаващ удар и не след дълго се стигна до изцяло обоснован триумф за непоставения тенисист.

⚡️Lightning strikes again⚡️

Alex de Minaur remains unbeaten on hard courts vs Andrey Rublev, polishing his record to 3-0 with a 6-4 6-4 win.
Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР