Андрей Рубльов е на мнение, че организаторите на Уимбълдън са

...
Андрей Рубльов е на мнение, че организаторите на Уимбълдън са
Коментари Харесай

Рубльов: Уимбълдън навреди на имиджа си със забраната миналата година

Андрей Рубльов е на мнение, че уредниците на " Уимбълдън " са позволили неточност с недопускането на тенисисти от Русия и Беларис през предходната година поради войната в Украйна.

Те бяха спрени - единственно там, а конкуренцията понесе санкции от тенис асоциациите на дамите и мъжете. Най-голямата глоба бе, че не се даваха точки.

На почналата през вчерашния ден конкуренция руснаци и беларуси играят, въпреки и - като на всички места другаде, без да съставляват страните си, без байрак, знаци и след подписани заявления, че не поддържат нашествието, нито пък по някакъв метод я разпространяват. И че не получават държавна помощ.

" Ние говорихме и мисля, че можехме да намерим решение. Ако в действителност желаеме да вършим нещо по-добро за тениса и за хората, имаше по-добри благоприятни условия. Не просто да забраним присъединяване, тъй като те по този метод навредиха единствено на себе си, сподели международният номер 7 в Лондон. - В последна сметка мисля, че имаше варианти да се оправим доста по-добре. Но в този момент отново сме тук и аз съм в действителност благополучен да се върна. "

25-годишният Рубльов преодоля пасив от 2:5 във втория сет и победи австралиеца Макс Пърсел с 6:3, 7:5, 6:4. Във втория кръг той ще играе със сънародника си Аслан Карацев.
 Снимка АП/БТА

В рекордното си 24-то присъединяване на " Уимбълдън " Винъс Уилямс (САЩ) загуби от Елина Свитолина (Украйна) с 4:6, 3:6. 43-годишната американка падна тежко първоначално и това оказа въздействие на представянето й. Тя има пет трофеи в надпреварата, само че последната бе през 2008 година

Напред при дамите не престават Ига Швьонтек (Полша), Виктория Азаренка (Беларус), Джесика Пегула (САЩ), Даря Касаткина (Русия), Елизе Мертенс (Белгия)... Като цяло изненади липсваха. Азаренка съобщи, че е почувствала поддръжка от публиката.

При мъжете във втория кръг са първенецът Новак Джокович (Сърбия), Лоренцо Музети (Италия), Хуберт Хуркач (Полша), Каспер Рууд (Норвегия). След 4-сетова борба с Майкъл Моу (САЩ), още на старта багажа трябваше са стегне Феликс Оже-Алиасим (Канада).
 Снимка АП/БТА

А вчерашният първи ден беше белязан от опашки от фенове, като някои се редяха близо 10 часа. Дотам се стигна поради спомагателни ограничения за сигурност и инспекции. Последните бяха за багра, лепило и така нататък - организации оповестиха, че ще употребяват шампионата за митинги за разнообразни дела, най-много екологични, само че на " Уимбълдън " не желаят да позволен това.

Така уредниците и спонсорите предизвестиха закупилите билети и гостите да се приготвят за по-дълго от нормалното очакване за влязат в комплекса.
Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР