Андрей Рубльов допусна две повече от разочароващи поражения още на

...
Андрей Рубльов допусна две повече от разочароващи поражения още на
Коментари Харесай

Тенис мастър клас: Рубльов преодоля свой кошмар от миналото и е сред последните 16 на АО!

Андрей Рубльов позволи две повече от разочароващи провали още на старта на подготвителните шампионати в Аделаида, като надалеч не стартира си оптимистично. Впоследствие руснакът се насочи към Мелбърн, където досега се показва на върха на качествата си и през днешния ден реализира нова превъзходна победа, надделявайки над Даниел Еванс за малко над два часа на корта - 6:4 6:2 6:3. По този метод международният номер 6 без да приковава доста внимание към себе си, се класира за осминафиналите на Откритото състезание на Австралия, където ще срещне един всред Уго Юмбер и суперталанта Холгер Руне.

Началните мигове от дуела със себе си не донесоха нищо изключително вълнуващо на корта, само че с преполовяването на частта, то основните моменти следваха. В интервал от няколко минути всеки от двамата състезатели изпита компликации, откакто от обстановка 40:15 позволи да се стигне до брейкбол, само че сервиращите имаха отговор за всичко и паритетът се поддържаше. Така бяхме отведени до самия завършек на сета, когато олимпийският златен медалист в карето изведе на пиадестала умеенето си да приключва своите офанзиви посредством безмилостния си дланов удар, летящ със скорост от над 120км/ч, което значително пречупи международния номер 30 в десетия гейм и московчанинът откри сметката си в конфликта.

Във втората част още от първата точка се виждаше голямото себераздаване на Рубльов, който в желанието си да търси непроменяемо печелившата развръзка позволи прочут брой неточности и познатите ни гневни прояви на международния номер 6 не закъсняха. Впоследствие британецът показва темперамент, като отрази два брейкбола, с което сподели, че към момента не е споделил последната си дума в срещата, само че доста скоро настъпи преломният миг, при който играчът изпълняващ бекхенд с една ръка се сгромоляса на личен сервис и загуби подаването си от 40:0, до момента в който за руснака това беше златна опция и той дублира преднината си в сета, с цел да се приближи оптимално до успеха на Margaret Court Arena.

Третата част надалеч не ни предложи нещо друго на корта, откакто първата ракета на Русия продължи започнатото и все по този начин безупречно порязваше противниковата половина от форхенд страната си, която за следващ път имаше основно значение за мощното показване на любимеца. Рубльов проби още в дебютния за сета гейм на Еванс, като удържа последвалия си сервис гейм от 0:40, с цел да затвърди задатъка си и в оставащите моменти до края на дуела беше на нужното равнище във всяко едно отношение, поставяйки удобно точка на разногласието.

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР