Андрей Михайлов от ИТН оглави комисията Андрей Михайлов оглави комисията

...
Андрей Михайлов от ИТН оглави комисията Андрей Михайлов оглави комисията
Коментари Харесай

Въпреки съпротивата на ПП, БСП и ДБ: Парламентарна комисия се захваща с „Лукойл Нефтохим“- Бургас

Андрей Михайлов от Има Такъв Народ оглави комисията

Андрей Михайлов оглави комисията за определяне на всички обстоятелства и условия, свързани с доставката на недопечен нефт на производителя на горива „ Лукойл Нефтохим “ - Бургас. Депутатът от Има Такъв Народ съумя да събере 120 гласа поддръжка.

ГЕРБ-СДС внесоха предлагането за основаване на краткотрайната комисия с претекста, че у нас вносът на съветски петрол бележи растеж от началото на годината, като количеството импортиран недопечен нефт е с над 30 на 100 повече в съпоставяне със същия интервал на предходната година, само че макар по-ниската му цена, горивата на Лукойл на бензиноколонка се продават с лев по-скъпо.

„ Цената на съветския нефт продължава да е по-ниска, само че това не се отразява върху крайните цени на горивата в България “, означи депутатът и някогашен министър на енергетиката Делян Добрев. Той повтори тезата си, че по лев от всеки литър продадено гориво у нас отиват в швейцарска банка. Добрев пресметна, че това са 3,5 милиарда лева на година.

„ Цената на уралския петрол, който употребява рафинерията на Лукойл в Бургас, не е повишена през последната една година. Той се продава с 30-40 на 100 отстъпка по отношение на цената на петрола Брент. Няма смяна на Данък добавена стойност и акцизите, а цените на горивата по бензиностанциите в страната са нарастнали с 1 лев за литър “, посочи Добрев.

Като имитация на изявлението му Искрен Митев, народен представител от Политическа партия, уточни, че рафинерията на Лукойл в Бургас създава горива на ишлеме за швейцарска компания и страната няма право да оказва напън върху нея. Колегата му Венко Сабрутев отиде още по-далеч като назова Делян Добрев - Делян левчето, и упрекна някогашният министър на енергетиката, че не счита вярно. Освен това Сабрутев напомни на пленарна зала, че Делян Добрев е бил обвиняем за злоупотреби за над половин милиард лв..

Използвайки правото си на отговор Делян Добрев посочи, че евродепутатката Елена Йончева го е набедила в злоупотреби и е наказана по тази причина. Той изиска от Сабрутев да уточни източника на неговите данни, с цел да потърси правата си в съда. За да обясни на сътрудниците си в зала кой го упреква в някакви нарушавания, Добрев означи, че неговият правоприемник - министърът на енергетиката Теменужка Петкова, е назначила Венко Сабрутев за секретарка на изпълнителният шеф на НЕК. 
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР