Андрей Ковачев спечели гласуването с 95 гласа, а другият кандидат

...
Андрей Ковачев спечели гласуването с 95 гласа, а другият кандидат
Коментари Харесай

Андрей Ковачев е новият зам.-шеф на ЕНП в ЕП

Андрей Ковачев завоюва гласуването с 95 гласа, а другият претендент Едуард Кукан от Словакия получи 57 гласа, оповестиха от ГЕРБ.

Така страната ни резервира мястото си в управлението на най-голямата група в Европейския парламент, откакто Мария Габриел стана еврокомисар по цифровата стопанска система и цифровото общество.

"Това значи самопризнание както за работата на цялата българска делегация в Групата на ЕНП, по този начин и за България! Отстоявайки нашите полезности, Групата на ЕНП в Екологичен потенциал ще продължи да работи и в Европейски Съюз, и в нашето съседство за демократизация, сигурност, господство на закона и европейска интеграция ", сподели след избирането му Андрей Ковачев.

На новата си позиция българският евродепутат ще има ангажимент да дава отговор за ръководенето на Групата по време на пленарните съвещания на Европейския парламент, да я съставлява пред външни фактори и осведоми Асамблеята на Групата за взетите политически и стратегически решения.

Д-р Андрей Ковачев също по този начин е част от Председателството на Европейския парламент, като един от квесторите на институцията.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР