Андрей и Евгений се оженили в Дания. Хомосексуалната двойка има

...
Андрей и Евгений се оженили в Дания. Хомосексуалната двойка има
Коментари Харесай

Хомосексуална двойка: Избягахме от Русия, защото искаха да ни вземат децата


Андрей и Евгений се оженили в Дания. Хомосексуалната двойка има две осиновени деца. Руските управляващи обаче се пробват да им ги лишават. Ето какво описват двамата мъже пред Дъждовни води:

Андрей и Евгений дружно с осиновените им деца

До наскоро Андрей Ваганов и Евгений Ерофеев не са имали проблеми с съветските управляващи. Оженили се в Дания и дружно с двете осиновени момчета се заселили в Москва. Проблемите зародили, откакто в Русия било заведено дело против държавната работа, разрешила осиновяването. Андрей и Евгений били принудени да изоставен Русия. Случаят подвигна огромен звук в съветските медии.

Как протече осиновяването на сина ви Денис?

Андрей: В Русия могат да отхвърлят поръчката ви за осиновяване основно по здравословни аргументи - от рода на заболяване от СПИН, рак, душевен болести, или в случай че сте излежавали присъда. Голямата компликация е да получиш така наречен удостоверение за склонност. Издава го специфична комисия от 10 дами. Председателката ме попита за какво желая да осиновя дете и за какво не съм женен. Ясно ми беше накъде бие и непосредствено ѝ зададох въпроса да не би да счита, че ще взема да върша секс със личния си наследник. Тя отговори, че не е казвала сходно нещо. След 10 дни получих въпросното удостоверение. И до ден-днешен в Русия се счита, че самичък мъж не може да осиновява деца.

Живеехте като семейство в Москва. От по кое време животът ви се промени?

Андрей: Цялата обстановка в страната се утежни. През 2012 година излезе законът, който забрани да се осиновяват съветски деца от американски жители. След това пристигна и законът за възбрана на хомосексуалната агитация, който заради другата ни полова ориентировка автоматизирано ни трансформира в извършители на закона. На нашите деца започнаха да им се подиграват и да им викат, че родителите им са педерасти.

Казвали ли сте на децата си да крият, че имат двама татковци?

Андрей : Никога не сме им казвали сходно нещо. И аз в никакъв случай не съм им казвал, че сме някакво извънредно семейство. Казах единствено, че фамилиите просто са разнообразни.

В какво укоряват службата, помогнала за осиновяването?
Редакцията предлага
Андрей: Във връзка с така наречен " агитация на нетрадиционни полезности " виновната работа е упрекната, че не е изпълнила задължението си да упражнява надзор. Това значи, че и на всяка двойка лесбийки могат да им лишават личните деца с аргумента, че с метода си на живот пропагандират " съответните полезности ".

Планира ли съветското държавно управление законови промени, посредством които да предотврати осиновяване на деца от еднополови сътрудници?

Андрей: То и в този момент законът си е категоричен. За хомосексуалните двойки няма никаква опция да осиновяват деца. Можеш да осиновиш дете, единствено в случай че живееш самичък, а не с еднополов сътрудник. В правно отношение Евгений не е никакъв на децата ни, той е странично лице. Има доста на брой самотни хетеросексуални дами, които осиновяват деца.

Евгений: Хомосексуални двойки, които отглеждат деца, са необичайност в Русия. Значително повече са лесбийските двойки с деца. И в множеството случаи осиновеното дете е родно дете на едната от двете дами.

Кога привлякохте вниманието на управляващите?

Андрей: Единият ни наследник, Юрий беше арестуван в полицията за нарушаване на реда. Казал на служителите на реда, че живее с двама татковци. Няколко месеца по-късно Юрий постъпи в болница поради инфектиране на апендисита; лекарят го попитал по кое време майка му ще пристигна да го види, а той споделил, че има двама татковци. След това ми се обади следователят. Каза ми, че искал  да приказва с мен и детето. Поиска и за двама ни съдебномедицинска експертиза. За едно дете това е извънредно неприятно и шокиращо. Проверяваха дали не е направил полови закононарушения.

Какъв беше резултатът?

Андрей: Казаха ни, че щял да е подготвен след месец. От Службата по осиновяванията ми се обадиха и споделиха да оставя децата в рехабилитационния център, до момента в който излязат резултатите от експертизата. Моят юрист ме посъветва неотложно да напусна страната. За нула време си стегнахме с Юрий багажа и напуснахме Русия. Малко по-късно успяхме да приберем и Денис зад граница. Съдебното следствие против мен към този момент течеше. Заплашваха ме с развой по обвиняване в ликвидиране. 

Евгений: По това време аз бях самичък в Москва. Седмица откакто Андрей и децата бяха отвън страната, чух да се хлопа мощно на вратата, само че не никой не извика: " Полиция, отвори! " След половин час неистовото хлопане по вратата спря. В идващите дни беше изработен обиск в дома на родителите ми. Търсили децата и датското ни брачно удостоверение. След това другари ми помогнаха да напусна страната.

Защо ви упрекват в ликвидиране?

Андрей: Твърдят, че съм желал да убия децата си. Служителят ми сподели: " Доведи ги тук, в случай че искаш да докажеш, че са живи ". Аз отхвърлих да сторя това. Различни юристи потвърдиха опасенията ми, че могат да ми лишават децата.  Психолози щели по-късно да се занимават с тях. А въз основа на диалози с децата могат да вземем за пример да стартират разследване по обвиняване в приложимост на принуждение.

Две са аргументите да напусна страната: Първо, тъй като не желаех децата ми да бъдат прибрани в някакъв дом за сираци. И второ, тъй като напряко ми споделиха, че ще ме задържат за обезчестяване на малолетни.



Вижте и това видео на Дъждовни води:
Хомосексуалните в България: Ние сме тук!
Източник: dw.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР