Андрей Атанасов е водещият голмайстор на четирите Трети лиги към

...
Андрей Атанасов е водещият голмайстор на четирите Трети лиги към
Коментари Харесай

Головият хищник на Югоизтока: Бях се договорил с Левски, но в последния момент предпочетоха недоказан чужденец

Андрей Атанасов е водещият голмайстор на четирите Трети лиги към сегашния миг. Нападателят на Борислав 2009 (Първомай) има 17 гола в 14 мача от началото на сезона на Югоизток. 30-годишният състезател има солидна визитка в Първа лига, а също и зад граница, където е играл за тимовете на Бананц (Армения), Калисия (Полша), Рудар (Черна гора) и Ахарнайкос (Гърция). Най-силният му интервал в родния хайлайф е с отбора на Ботев (Враца) през 2013 година, когато отбелязва голове на Лудогорец, Левски, ЦСКА и Литекс. Тогава след мощния сезон е покрай прекосяване при “сините”, само че в последния миг е станало ясно, че на “Герена” ще дойде португалския таран Жоао Силва.

- През сегашния сезон в Трета лига имаш цели 17 гола в 14 мача. На какво отдаваш тази ти форма?
- Изцяло дължа всичко на тима и положителния колектив, който направихме през лятото. Треньорският екип си прави работата доста добре и резултатите са на разположение както за мен, по този начин и за тима.

- Поставил ли си си цел някаква численост попадения до края на сезона?
- Не, играя всеки мач на 100 %, радостно е, че въвеждам толкоз доста, а най-хубавото е, че възвърнах остарялата си форма и съумяваме с моите голове да побеждаваме, макар че сме дружно единствено от шест месеца с момчетата.

- Играл си в “А” група, “Б” група и много места в чужбина, какво е равнището на Трета лига по отношение на другите места, където си бил?
- Нямам огромно наблюдаване върху другите трети лиги, само че особено в нашата не мисля че разликата е доста огромна от Втора лига. Може би тимовете във втора лига са по-подготвени физически, само че като качества не мисля.

- Какво е усещането ти от Борислав (Първомай)?
- В началото, когато пристигнах, тимът не беше в изключително положително състояние предвид на резултати и футболисти. Мисля, че след идването на сегашния треньорски екип нещата се трансформираха радикално. Въпреки положителните резултати обаче тимът към момента е на аматьорско равнище по отношение на организацията.



- Финансово по какъв начин е обстановката предвид на обстоятелството, че доста тимове се оплакват от безпаричието във футбола ни?
- И при нас не е цветущо, има непрекъснати забавяния на заплати награди. Има някакъв късмет да се подобрят нещата. Всички се надяваме да се случи това с времето, само че на по-късен стадий ще стане ясно.

- Какви са задачите на тима?
- Конкретни цели не са сложени. В началото, когато започвахме, видях с какъв професионализъм подхождат към подготвителния развой от страна на щаба, споделих къде на смешка, къде в действителност, че в края на полусезона ще сме в тройката и не щеш ли това е реалност.



- След представянето ти има ли към този момент интерес към теб от други тим?
- До колкото знам да. От по високо равнище от Трета лига е ползата. Има и няколко разновидността за чужбина. Все още не съм решил какво ще е бъдещето ми.

- В Кърджали се наливат много пари сега. Според теб има ли кой да спре Арда по пътя към професионалния футбол?
- Мисля че не, организацията при тях е на доста високо равнище и работят доста професионално. С такава активност е несъмнено, че нещата ще се развиват в позитивна тенденция за тях.

- Разкажи ни къде си играл в чужбина и по какъв начин се развиха нещата там за теб.
- Играл съм в много страни - в Армения, Полша, Черна гора и Гърция. Разликата във всички страни е, че заплащането е доста по-добро от нашите тимове в Първа лига. Като качество на футболистите мисля, че с нищо не им отстъпваме.

- С екипа на Ботев (Враца) за един полусезон вкара голове на всички грандове в елита, какво помниш от престоя си там?
- От там вардя единствено хубави мемоари. Колективът ни в Първомай, който сме сега, доста ми припомня на този, който беше в Ботев. Страхотен треньорски екип и доста положителни футболисти и хора. Мисля че, тъкмо това е рецептата за положителното показване на тимовете у нас - положителният колектив и отношението сред играчи и треньорското управление.

 @@@

- След мощния полусезон във Враца имаше ли интерес към теб от някой от грандовете ни?
- Имаше доста напреднали договаряния с Левски. Дори съвсем се стигна до контракт само че в последния миг се оказа че ще пристигна чужденец и се провлиха нещата. Както в доста други тимове и обстановки нашите по този начин наречени грандове избират недоказани чужденци, които се задържат шест месеца и след това няма и помен от тях. Конкретно мисля, че футболистът, който пристигна бе Жоао Силва. Именно това мисля, че би трябвало да се промени и да се дава повече късмет на нашите момчета, тъй като съм бил на доста места на открито и настоявам, че ние сме доста положителни футболисти като нация просто би трябвало да се дава повече късмет на младите момчета от България.Save
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР