Андреа и Джей никога не са предполагали, че ще бъдат

...
Андреа и Джей никога не са предполагали, че ще бъдат
Коментари Харесай

Двойка се моли сърцето на бебе да спре да бие, за да спасят бъдещата майка

Андреа и Джей в никакъв случай не са предполагали, че ще бъдат в тази обстановка: молят се сърцето на щерка им да спре да бие, преди дамата да развие смъртоносна зараза.

Двойката от Съединени американски щати е на отмора в Малта, когато бъдещата майка, която е бременна в 16-та седмица, стартира да губи кръв. Лекарите й споделят, че плацентата е отчасти отлепена и бременността й към този момент не е жизнеспособна.

Но сърцето на бебето към момента бие - а в Малта това значи, че по закон лекарите не могат да прекратят бременността.

През миналата седмица двойката остава в болнична стая в очакване.

„ Седим тук и осъзнаваме, че в случай че тя стартира да ражда, тогава болничното заведение ще се ангажира. Ако сърцето на бебето спре, те ще оказват помощ. В противоположен случай, те няма да създадат нищо “, споделя Джей Уелдрейер пред BBC.

Гласът му е изтощен и сърдит. Той се тревожи, че положението на Андреа може да се промени бързо когато и да е.

„ С кървенето и отделянето на плацентата от матката, с изцяло раздрана мембрана и пъпната шнур на бебето, стърчаща през шийката на Андреа, тя е изложена на извънредно висок риск от зараза, като всичко това може да бъде предотвратено “, споделя той.



„ Бебето не може да живее, нищо не може да се направи, с цел да се промени това. Искахме я, към момента я желаеме, обичаме я, желаеме тя да оцелее, само че тя няма да го направи. И освен ние сме в място - да губим дете, което искахме, само че болничното заведение също по този начин удължава излагането на Андреа на риск “, прибавя той.

Единствената им вяра е незабавна здравна евакуация в Обединеното кралство.

През 2017 година има друга туристка, която би трябвало да бъде евакуиран във Франция, с цел да има незабавно преустановяване на бременността. Но за дамите в Малта това не е алтернатива.

Островът има едни от най-строгите закони в Европа, когато става дума за аборт: спирането на бременността е изцяло нелегално, в това число когато плодът няма шансове за оцеляване.

Това е закон, против който доктор Лара Димитриевич, юрист в Малта и ръководител на Фондацията за правата на дамите, се бори от години.

„ Жените тук рядко приказват намерено “, споделя тя. „ Общата процедура е, че лекарите или оставят тялото да изхвърли плода самичък, или – в случай че пациентът се разболее доста и развие сепсис – тогава те ще се намесят, с цел да се опитат да спасят живота на майката.

„ Знаем, че всяка година има приблизително два или три случая като този, само че откакто Андреа излезе обществено с историята си в обществените медии, започнахме да виждаме доста повече дами, които излизат и споделят своя опит. “

Г-жа Димитриевич показва, че законът би трябвало да се промени, тъй като сходна процедура не е единствено риск за здравето на дамите, само че е и психическа контузия за тях и техните фамилии.

" Процедураъа можеше да бъде направена за два часа, без да излага на риск Андреа и да ни разрешава да скърбим “,разказва мъжът след дни мъка. „ Вместо поносим нещо извънредно, мислейки по какъв начин може да свърши това? “, приключва Джейн.

Превод: GLasNews
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР