Андон Миталов е българинът, на когото САЩ наложиха забрана да

...
Андон Миталов е българинът, на когото САЩ наложиха забрана да
Коментари Харесай

Първи коментар на съдията със забрана за пътуване в САЩ

Андон Миталов е българинът, на който Съединени американски щати постановиха възбрана да влиза в страната. Той е арбитър в Специализирания углавен съд. Мярката беше оповестена от държавния секретар Майк Помпео и важи както за Миталов, по този начин и за брачната половинка и щерка му.

„ Ще обясня допълнително”, бяха първите думи на магистрата, който напусна работното си място към 17:30 ч., съобщи Нова телевизия.

На въпрос подкупен ли е, Миталов отвърна: „ Какъв е този въпрос?”, затваряйки жестоко вратата на таксито си.

Оповестиха кой е българинът със възбрана да влиза в Съединени американски щати

Според изказването на държавния секретар Майк Помпео повода за ограниченията против Миталов е „ присъединяване в корупция”.

Миталов е магистратът, който пусна ръководителя на Движение „ Русофили” Николай Малинов в Русия в миг, в който той беше с повдигнато обвиняване за шпионаж.

За това, че ще има българин с такава възбрана беше оповестено от американския дипломат Херо Мустафа  Херо Мустафа Херо Мустафа (на британски: Herro Mustafa; на кюрдски: Hêro Mistefa; родена 1973 г.) е американски посланик,. „ Със зъби и нокти ще борим корупцията. За да назовем съответно лице, ние би трябвало да имаме доказателства”, съобщи Херо Мустафа  Херо Мустафа Херо Мустафа (на британски: Herro Mustafa; на кюрдски: Hêro Mistefa; родена 1973 г.) е американски посланик,.



Ден по-късно в изказване до медиите Майкъл Помпео огласи името на първия в листата. „ Днес аз обществено разгласявам името на съдията от Специализирания углавен съд Андон Миталов за присъединяване му в сериозна корупция”, се споделя в изказването на Помпео.

„ В качеството си на длъжностно лице Миталов е взел участие в корупционни дейности, които подкопават върховенството на закона и съществено компрометират независимостта на демократичните институции в България”, се споделя още в изказването.

Гешев: С Божков единствено загряваме! Разследваме го за убийства в хазарта, той ще се опита да провежда хибридни офанзиви

Кой е Андон Миталов?

Кариерата на Миталов стартира през 1991 година, когато като старши лейтенант встъпва в редовете на прокуратурата на Водоснабдителна система. Назначен е за боен следовател в Софийската военна окръжна прокуратура. Само след 3 години и 3 месеца на тази служба Миталов към този момент е преназначен за боен прокурор. Достига до звание майор, когато изненадващо на 29 юли 1999 година подава оставка. 11 години по-късно прави опит да се върне в структурата, само че му е отказано. През 2013-а прави опит да поеме работа в Специализирания съд, само че се проваля на изпита пред Висш съдебен съвет. Миталов апелира и Върховен административен съд и печели делото пред и е назначен за арбитър от Специализирания съд.

3,95 е оценката на арбитър Андон Миталов на устния изпит пред Висш съдебен съвет през 2013 година, когато за повторно се пробва да се върне в правосъдната система. Това демонстрира дело по негова тъжба във Върховния административен съд, който анулира отхвърли на Висшия правосъден съвет да го назначи за спецсъдия, оповестява Правен свят.

Андон Миталов е съдията, който пусна упрекнатият в шпионаж Николай Малинов на среща с Путин.

През ноември предходната година тогавашният основен прокурор Сотир Цацаров заяви, че точно Андон Миталов е разрешил ръководителят на придвижване "Русофили " Николай Малинов да напуща страната, макар че е разследван за шпионаж в интерес на Русия.

Очаква се Висш съдебен съвет да се произнесе по сигнала на Цацаров.


СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР