Анди Мъри се класира за четвъртфиналите на тенис турнира на

...
Анди Мъри се класира за четвъртфиналите на тенис турнира на
Коментари Харесай

Мъри обърна шампион на двойки от Уимбълдън за 1/4-финал в Нюпорт

Анди Мъри се класира за четвъртфиналите на тенис шампионата на тревни кортове в Нюпорт, Съединени американски щати, откакто обърна Макс Пърсел в три сета – 4-6, 6-2, 6-1, за към два часа и 25 минути игра. Мачът стартира неприятно за британеца, само че той откри сили за поврат и място в последните осем на конкуренцията .
Анди Мъри.
Австралиецът Пърсел, който стана първенец на двойки на Уимбълдън в тандем със сънародника си Матю Ебдън, започва стремително срещата и след два пробива на бърза ръка поведе с 5-1. Мъри върна единия брейк и имаше два шанса да изравни до 5-5, само че Пърсел устоя и осъществя петия си сетбол, откакто по-рано водеше с 40-0 на личен сервис. 202-ият в международната класация направи пробив и при започване на втората част, който затвърди, само че оттам-насетне на корта имаше единствено един тенисист и това беше трикратният първенец в шампионатите от Големия шлем.

Мъри влезе в серия от шест следващи гейма, с цел да затвори частта, а в третата продължи по възходяща и макар загубата на подаването си в третия гейм, направи рибрейк и не погледна повече обратно. Шотландецът приключи с осем аса, завоюва 71% от точките на първи сервис, избави 7/11 благоприятни условия за пробив, а в един миг бе в серия от цели 19 следващи безответни точки. В спор за място на полуфиналите той ще играе с третия в главната скица Александър Бублик, надиграл в три сета американеца Джак Сок.

Вторият подложен Джон Иснър също стартира с триумф и ще срещне Бенжамен Бонзи в четвъртфиналите, а другата ясна двойка в последните осем е Максим Креси – Стив Джонсън. Осмият в схемата Джеймс Дъкуърт пък чака спечелилия от дуела сред първия подложен Феликс Оже-Алиасим и Джеймс Къблър от Австралия, които ще доиграят конфликта между тях при резултат 6-4, 3-6, 6-5 в интерес на канадеца. /БГНЕС
Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР