Анди Андрюс е роден през 1959 г. в САЩ. Учи

...
Анди Андрюс е роден през 1959 г. в САЩ. Учи
Коментари Харесай

Страхуващият се човек винаги живее на прага на безумието ~ Анди АНДРЮС

Анди Андрюс е роден през 1959 година в Съединени американски щати. Учи за доктор в Университета „ Обърн “, Алабама, само че когато е на 19 години майка му умира от рак, а татко му в автомобилна злополука. В идващите няколко години се разорява и остава без дом. Тогава взема решение да построи бъдещето си и стартира да основава и извършва хумористични истории като комедиен актьор.

Постепенно се насочва към написването на разкази и мотивационни книги. Днес книгите му са в описите на бестселърите и и са издадени в над 4 милиона екземпляра по света. Андрюс изминава дълъг и нелек път, до момента в който се трансформира от скитник в „ една от най-влиятелните персони в Америка ”, както го дефинира вестник „ Ню Йорк Таймс ”.

Мнозина се оплакват от живота си, само че малко на брой знаят какво тъкмо желаят.

Твърдо ви декларирам, че в случай че са ви отговорни президентът, държавното управление, съседите, съпругите и времето, тогава крепко сте го закъсали! Какво ще извършите по въпроса с президента? Какво ще извършите по въпроса с времето? Какво ще извършите по въпроса със съседите? Естествено нищо! Но в случай че съумеете да откриете повода за проблемите си в огледалото – в случай че решението е във вас, – очакванията са безгранични...

Критиките, хулите и обидите са нещо преходно. Те идват и си отиват, пренасяни от завистливия мирис на посредствени същества, и не ми въздействат по никакъв метод.

Ако се страхувате от рецензии, няма да оставите следа след себе си. Атаките и упреците от време на време са доста яростни; в случай че се поддадете, ще се удавите в дълбоките им води. Всеки път, когато сторите нещо нереалистично (според стандартите на останалите), ще се чува писък до небесата.

Беден е човек, чието бъдеще зависи от мненията и позволенията на други.

Посредствените хора се съпоставят с другите. Тъкмо по тази причина са посредствени.

Рано или късно хората с темперамент биват подлагани на тестване. Всеки честен, самоуверен човек се сблъсква с несправедливи обвинявания, само че не забравяйте, че неоправданите рецензии не оказват никакво въздействие върху истината. А най-сигурният метод да избегнете рецензиите е да не вършиме нищо и да бъдете кръгла нула.

Великите водачи рядко биват считани за реалисти. Тези странни на пръв взор хора си проправят път в живота, пренебрегвайки отрицателните упования и страсти. Те правят велики каузи едно след друго, без да се вслушват в скептичните намеци.

Общо взето водачеството се свежда до две неща: вашите визии и вярвания по отношение на самия вас, и едно качество, което би могло да се назова „ прелест ”. Привлекателността може да бъде дефинирана като дарба да постигате съгласие, тъй че другите да се вслушват във вас. Хората следват този, който харесват.

Армия от овце, предвождани от лъв, може да победи войска от лъвове, предвождани от овца!

Преуспелите персони взимат решения бързо и мъчно трансформират мнението си. Неудачниците взимат решения постепенно и елементарно трансформират мнението си.

Може и да знаете „ верния ” отговор, да сте запомнили всяка дума и да сте назубрили всички статистики, само че в случай че другите хора не желаят компанията ви или не ви почитат, всички верни отговори на света нямат никакво значение.

Често се изкушаваме да мислим: „ Вината не е моя. ” Думите „ виновността не е моя ” не трябва в никакъв случай повече да излизат от устата ви. Те са опрощение на неудачниците още от времето, когато Адам и Ева са отхапали от ябълката.

Поемайки отговорност за предишното си, вие към този момент можете да взимате верни решения за бъдещето си.

Повечето от участниците в токшоу стратегиите по радиото сякаш не схващат, че персоналната отговорност не би трябвало да се асоциира с виновността и с това да накараш някого да се почувства зле, задето е в тежко състояние. Отговорността е обвързвана с вярата и контрола.

Продавате ли хубостта или свободата си на заинтригуваните купувачи? Твърде доста хора разменят това, което имат за сигурност, като даже не го осъзнават. Има разлика сред това да се възползваш от някаква опция и да влезеш в капан. Много значимо е да се знае кое е избор и кое капан.

Вие продавате свободата си всякога, когато обвините родителите си, колегата си, шефа си или сътрудника си за ситуацията, в което сте сега. Вие продавате свободата си всякога, когато обвините образованието си (или неналичието на такова), гените си или мрежата от условия, която обгръща всекидневието ни.

Бедите ни приготвят за величието. Предизвикателствата са блага. Проблемите ни дават опция да се учим и растем. В сложни времена ние в действителност не сме изправени пред проблеми, а пред избори.

Всички ние или сме в рецесия, или излизаме от рецесия, или сме се отправили към следващата рецесия.

Оплакването е активност, каквато е и слушането на радио. Човек може да включи радиото, може и да не го включи; може да се оплаква, може и да не го прави.

Кое е първото, което вършат хората, когато са депресирани? Кое е първото, което вършат хората, когато се сблъскай с компликации? Те лягат на кушетката, включват тв приемника и като че ли споделят: „ Блъсни ме! ”, като зайци, заслепени от фаровете на идващ автомобил.

Щастието – същинското благополучие – идва от вътрешната страна, от признателното сърце. Не може хем да си непризнателен, хем да си благополучен. Както свежият бриз издухва мъглата във въздуха, по този начин и признателният дух издухва облаците на отчаянието. Семената на депресията не могат да покълнат в признателно сърце.

В обществото ни сякаш доминират настройките „ Изчакай да видиш ”, „ Не прави неточност ”, „ Почакай малко ”, „ Бъди деликатен ”. При това състояние какъв брой значимо става да се подхващат дейности? Има една остаряла индианска сентенция: „ Човек, който стои на върха на планината и зяпа, надали ще дочака да дохвъри печена пуйка. ”

Страхуващият се човек постоянно живее на прага на безумието.

Помнете, в случай че ловувате зайци в страната на тигъра, ще би трябвало да си отваряте очите на четири за тигри. Но в случай че ловувате тигри, ще можете просто да игнорирате зайците!

Когато тигърът се нахвърли върху вас, има две благоприятни условия – да се парализирате от боязън или да контраатакувате. Ако не предприемете нищо, сте обречени. Ако отвърнете на офанзивата, пораждат голям брой благоприятни условия, в това число тигърът да се уплаши (или просто да си намерения, че ви хлопа дъската) и да избяга. Който желае да се развива, би трябвало да се научи да преодолява страховете си.

Всеки един е специалист в някаква област. Някои от нас бягат бързо. Други имат изострен разум. Трети имат дарбата да ръководят финанси. Четвърти могат да се похвалят с положителни отзивчиви качества. Пети са грижовни, нежни и положителни. Шести са предани и лоялни. Схващате, нали?!

Много хора се провалят поради колебливост. Успехът се нуждае от прочувствения баланс на ангажираното сърце. Когато се сблъска с предизвикателство, ангажираното сърце търси решения. Нерешителното сърце гледа само по какъв начин да се измъкне.

Трябва да знаете, че в играта на живота най-маловажен е резултатът на полувремето. Трагедията в живота не е в това, че човек е изгубил, а в това, че за малко не е спечелил.

Величието си има цена. Какво би трябвало да пожертвате, с цел да постигнете задачата си? Времето си? Дребните привички или робуването на предразсъдъците? Дали не би трябвало да се откажете от страховете си? Помнете: мислите не трансформират нищо, до момента в който не бъдат въплътени в дейности. Действията трансформират всичко.

Изграждайте деликатно връзките си. Когато допуснете до себе си посредствени хора, вие последователно стартирате да привиквате към посредствеността.

Всичките ми проблеми се смаляват, когато се изправя против тях. Ако докосна внимателно бодила, той ще ме убоде, само че в случай че го сграбча безстрашно, шиповете ще се натрошат на части.

Лошата вест е, че предишното към този момент не е под контрола ти, а положителната – че бъдещето е в ръцете ти, приятелю мой.

Научете се да се усмихвате, до момента в който говорите, и животът ви ще се промени радикално. А в случай че съумеете да се изкискате, до момента в който говорите, още по-добре. Защо ще се промени всичко? Хората не могат да се въздържат да не се ухилен, когато някой прави същото отсреща им! Усмивката ми има способността да построява връзки, да разтрошава ледове и да потушава стихии.

От Анди Андрюс: „ Седемте решения “, изд. Скайпринт
Снимка: en.wikipedia.org

Източник: webstage.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР