Анастас Герджиков не е кандидатът на ГЕРБ. Това е кандидатът

...
Анастас Герджиков не е кандидатът на ГЕРБ. Това е кандидатът
Коментари Харесай

Нидал Алгафари: ГЕРБ знаят, че само с тяхна партийна фигура трудно биха спечелили президентска битка

Анастас Герджиков не е претендентът на ГЕРБ. Това е претендентът на една част от академичната общественост в България и по-късно го припознаха няколко политически обединения.

Това съобщи в " Денят стартира " журналистът Нидал Алгафари, който е част от Инициативния комитет, който издигна проф. Анастас Герджиков за кандидат-президент.

Според него от ГЕРБ са постъпили по-мъдро. Не е въпрос на криене, а на тактика и тактичност.

" Имат си качествени хора, само че знаят, че единствено с тяхна партийна фигура мъчно биха могли да завоюват такава борба и им трябваше такава фигура, която да сплотява по-голяма част от обществото ", разяснява журналистът.

По думите му ще има доста борби - за твърдите ядра, за тези, които в миналото са дали своят вот, за тези, които в никакъв случай не са дали своят вот, за младите, за старите. И на всеки един фронт би трябвало да имаш ясни и безапелационни послания, с цел да събереш оптималното количество хора, които да ти дадат успеха.

Според журналиста всички ще желаят поддръжката на Движение за права и свободи, само че не можеш да получиш поддръжка, когато тръгнеш с такава борба с тази част от популацията на България, както го е направил актуалният президент.

" Със сигурност всичките претенденти ще желаят такава поддръжка, тъй като това е доста мощна, доста мощна поддръжка. Ние някакси одобряваме Движението за права и свободи като някакви хора, които единствено могат да ти оказват помощ в даден миг, те не схващат, че тези хора имат потребност, че те са част от българското общество ", разяснява Алгафари.

На въпроса от кое място ще се финансира акцията на проф. Герджиков той отговори, че най-вероятно ще бъде от всичките хора в Инициативния комитет, като ще се надяват и на партийните дотации.

Ролята на президента е да бъдеш обединител, не разединител - безапелационен беше журналистът.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР