Анализите показват, че сме на прага на един добър летен

...
Анализите показват, че сме на прага на един добър летен
Коментари Харесай

Полина Карастоянова: На прага сме на един добър летен туристически сезон

Анализите демонстрират, че сме на прага на един добър летен туристически сезон. Това разяснява в изявление за предаването " Преди всички " на стратегия " Хоризонт " Полина Карастоянова, изпълнителен шеф на Националния ръб по туризъм:

" Както знаете, има световни фактори, които на първо място предопределят интереса към една туристическа дестинация, свързани със сигурността, с климатичните условия, с общата позиция. Тези фактори са налице и в този смисъл България е една спокойна дестинация. Има положителни условия от позиция на време и естествени забележителности. Има прочут засилен фокус към България, заради характерната роля, която имаме сега с семейството на европредседателството ".

За да се развива стабилно туризмът, не могат да бъдат задоволителни единствено напъните и вложенията от страна на частния бранш. Ролята на страната е водеща, добави Карастоянова:

" Има две съществени линии на връзка, през които се случва огромният интернационален туризъм. Едната е обвързвана с националната реклама на интернационалните туристически пазари. В това отношение и Турция, и Гърция, двете съществени прилежащи и конкурентни на нас дестинации, организират доста професионална и извънредно добре финансово обезпечена национална реклама на всички основни пазари. Втората линия е поддръжка на страната под разнообразни форми, с друг инструментариум за обезпечаване на доста наситена чартърна стратегия и самолетни компании, които обезпечават полети до България, тъй като главният туристически поток се случва по въздух ".

Цялото изявление с Полина Карастоянова можете да чуете от звуковия файл.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР