Анализирайки резултатите от електоралните нагласи, има сходство с миналогодишните избори.

...
Анализирайки резултатите от електоралните нагласи, има сходство с миналогодишните избори.
Коментари Харесай

Добромир Живков: Не бих изключил вероятността от 9-партиен парламент


" Анализирайки резултатите от електоралните настройки, има подобие с миналогодишните избори. Сега обстановката е друга. Липсва в обществото предпочитание за търсене на смяна в систематичния модел на ръководство. Не бих споделил, че можем да чакаме изненада в подобен мащаб при „ Продължаваме промяната “.

Това изясни в предаването „ Тази заран “ социологът Добромир Живков от „ Маркет линкс “.

Разликата сред ГЕРБ-СДС и „ Продължаваме промяната “ на 2 октомври ще е над 6%. Това демонстрира новото национално изследване на „ Маркет линкс “, финансирано и осъществено взаимно от bTV и организацията. То е извършено измежду 1024 лица над 18 година в страната, в интервала 17 – 23 септември по методите на пряко-лично изявление и онлайн анкета.

Изследване на Маркет линкс сред 17-23 септември


Според проучването „ ИТН “ на Слави Трифонов, „ Български напредък “ на Стефан Янев и „ Изправи се България “ на Мая Манолов остават под бариерата от 4%.

„ Аз понастоящем, наблюдавайки динамичността на развиване, не бих изключил вероятността от 9-партиен парламент. Тези партии са прекомерно покрай границата и това е в границите на статистическите отклонения “, добави Живков.

„ Относно изборната интензивност 50% от интервюираните са декларирали подготвеност да гласоподават на предварителния избор. Но действително може да се чака към изборната интензивност през ноември или юли “, посочи социологът.

Изследване на Маркет линкс сред 17-23 септември


Националното изследване на „ Маркет линкс “ е финансирано и осъществено взаимно от bTV и организацията. То е извършено измежду 1024 лица над 18 година в страната, в интервала 17 – 23 септември по методите на пряко-лично изявление и онлайн анкета.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР