Анализирани са модели от Германия, Великобритания, Дания, Полша. Изготвен е

...
Анализирани са модели от Германия, Великобритания, Дания, Полша. Изготвен е
Коментари Харесай

Гаранционен фонд ще обезщетява пострадали от туроператори туристи

Анализирани са модели от Германия, Англия, Дания, Полша. Изготвен е обстоен отчет и са направени съвещания с Национална агенция за приходите и Национален статистически институт. Идеята е да предложим базисен модел с три стълба, който да е основата на този Туристически Гаранционен фонд. Това не е заключителен вид. Свързано е с доста промени в закони и постоянен кабинет, само че работната в туризма не би трябвало да се приключва, а да върви. Имаме да удовлетворим настояванията на три страни: страната, бизнеса и потребителите, с цел да са сигурни, че когато са платили екскурзия, могат да пътуват. Това съобщи на брифинг министърът на туризма. 

Във ведомството бе показан абстрактен план на първия по рода си наложителен Туристически Гаранционен фонд, който да обезщетява пътуващите в случаите на несъблюдение на поетите задължения от страна на туроператори и да обезпечава отговорността на туроператорите, в подтекста на Директива (ЕС) 2015/2302 на Европейския парламент и на Съвета от 25 ноември 2015 година

Целта е да бъдат основани обективни условия за бизнеса и на национално равнище да се осъществя по-добра отбрана за крайните консуматори на пакетни туристически услуги. В обсега на Гаранционния фонд влизат евентуални благоприятни условия за обезщетение след отвод на резервации при пакетните пътувания, както и отбрана против неплатежоспособност и несъстоятелност на туроператорите.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР