Анализаторската компания Counterpoint изчислява, че продажбите на електромобили в САЩ

...
Анализаторската компания Counterpoint изчислява, че продажбите на електромобили в САЩ
Коментари Харесай

Пазарът на електрически автомобили в САЩ вече е на второ място в света

Анализаторската компания Counterpoint пресмята, че продажбите на електрически автомобили в Съединени американски щати са скочили със 79% през първото тримесечие на 2023 година в съпоставяне със същия интервал на предходната година, което е помогнало на Съединени американски щати да изпреварят Германия и да станат вторият по величина пазар в света на електрифицирани транспортни средства (класически електрически автомобили и плъгин хибриди). По нейни данни единствено Китай има по-големи продажби на такива модели.

Според Counterpoint данъчните тласъци за електрически автомобили са изиграли огромна роля за стимулиране на продажбите и може би са помогнали на автомобилната промишленост на Съединени американски щати като цяло. На Tesla се падат 62,7 % от продажбите на електрически коли през тримесечието, като Model Y и Model 3 заемат първо място.
-->
Интересно е, че единствено продажбите на електрически автомобили на Tesla са били по-високи през първото тримесечие от общите продажби на идващите 18 автомобилни производители, които дружно съставляват 34 автомобилни марки. GM беше на далечно второ място с Bolt EUV и Bolt - процентът на продажбите на автомобилния производител беше 7,6%. Volkswagen зае 6,3 % от пазара с модела ID.4.

Хибридите с опция за включване към електрическата мрежа са различен случай, като Stellantis води с 43,9 % продажби с помощта на моделите Wrangler и Grand Cherokee на Jeep и минивана Chrysler Pacifica. BMW със своя X5 Hybrid печели 16,1%, а RAV4 на Toyota оказва помощ на марката да се изкачи до 15,4% продажби. Counterpoint е оптимистично надъхан за бъдещето на американските електрически коли. Въпреки че преразгледаните разпореждания стесниха листата на колите, които могат да се употребяват от данъчни облекчения, те към момента имат капацитет да повлияят на търсенето. Ранните стадии на икономическо възобновяване също могат да засилят интереса на купувачите.

В избран миг продажбите на електрически коли би трябвало да се усилят. Щати като Калифорния и Ню Йорк ще забранят продажбата на коли с мотори с вътрешно горене до 2035 година GM, от своя страна, към този момент е поел ангажимент да стане напълно електрическа автомобилна марка по същото време.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР