Анализаторите от Counterpoint Research съобщиха, че европейският пазар на смартфони

...
Анализаторите от Counterpoint Research съобщиха, че европейският пазар на смартфони
Коментари Харесай

Европейският пазар на смартфони е намалял с 12% през първото тримесечие

Анализаторите от Counterpoint Research оповестиха, че европейският пазар на смарт телефони е намалял с 12% през първото тримесечие, а броят на доставките за същия интервал е бил най-ниският от близо десетилетие.

Изследователите на компанията изясняват слабото показване на европейския пазар с редица отрицателни стопански фактори: дефицит на полупроводникови съставни елементи, който продължава и до през днешния ден, породен от пандемичните прекъсвания в Китай, където е концентрирано международното произвеждане на смарт телефони, общия спад на икономическите индикатори в района, както и събитията в Украйна.

Samsung, като водач на европейския пазар на смарт телефони, понижи доставките в района с 16%, до момента в който доставките на Apple понижиха с 6%. Китайският Realme е единственият от петте най-големи производители, който е съумял да усили доставките на годишна база.

Ян Стрижак, заместник-директор на Counterpoint Research, разяснява резултатите: " Потребителските разноски бяха доста наранени от възходящата инфлация, а Samsung и Apple, първият и третият по величина снабдител на смарт телефони в Русия, стопираха всички доставки за най-големия европейски пазар при започване на март. "

Анализаторите считат, че в обозримо бъдеще няма какво да се промени, защото се чака през идващите тримесечия броят на продажбите да продължи да понижава на годишна база, изключително през второто тримесечие.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР